Как да лежите на дивана и да отслабвате

Храни и упражнения ще помогнат да отслабнете при минимална физическа активност

Как да лежите на дивана и да отслабвате | StandartNews.com

Руският диетолог Елена Соломатина разкри какви храни и упражнения ще помогнат да отслабнете при минимална физическа активност.

Специалистката отбелязва, че е невъзможно да отслабнете, ако само лежите на дивана, но има начини да поддържате теглото си и дори да свалите част от него, при силно желание! „Можете да правите определени упражнения на дивана. Например имитацията на каране на велосипед, упражнения с ластик или коремни преси. Можете с цялата си сила да напрегнете всички мускули, да изпънете корема, седалището, да издържите така максимално дълго време, след което да отпуснете тялото “, казва диетоложката.

Ако изразходвате минимално количество енергия, съветът е да ядете много зеленчуци. „Рефлексът на дъвченето може да бъде потиснат с нискокалорични храни, които са с високо съдържание на вода, фибри и с ниско съдържание на захар. Има храни, които изискват много енергия за храносмилането, храни с отрицателно съдържание на калории - краставици, целина, листни зеленчуци... Тях яжте на воля“, добавя Соломатина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай