Как да изберем перфектната мицеларна вода според нашия тип кожа

Експертите съветват как да използваме силата на мицелите за ефективно почистване на кожата на лицето

Как да изберем перфектната мицеларна вода според нашия тип кожа | StandartNews.com

 

Експертите съветват как да използваме силата на мицелите за ефективно почистване на кожата на лицето

Мицеларната вода е едно от чудесата на XXI век в света на козметиката. Още с навлизането си на пазара, мицеларната вода се превърна в задължителна стъпка от skincare рутината и незаменим козметичен продукт в грижата за кожата. Активната почистваща съставка са мицелите, които привличат като магнит замърсяванията, намаляват омазняването и качествено почистват грима.

Затова мицеларната вода спокойно може да се използва като дегримиращ продукт, като е достатъчно да бъде нанесена върху лицето с обикновен памучен тампон.

За да накараме мицеларната вода да работи за нас и да усетим пълноценно ефекта от нейните съставки е необходимо да съобразим избора си на продукт с типа на кожата. Правилната селекция на подходяща мицеларна вода може да спомогне за свиване на порите, регулиране на омазняването на кожата и намаляване на акнето и несъвършенствата. Използването на качествена мицеларна вода за почистване на грима поставя добра основа за нанасяне на хидратиращ продукт.Ето как да изберем най-подходящата мицеларна вода спрямо типа кожа:

Мицеларна вода за мазна кожаАко Вашата кожа е мазна или е от комбинирания тип, при който се омазняват само отделни участъци от лицето, като челото, носът и брадичката, то е необходимо използваната мицеларна вода да има регулиращо действие.

Мицеларните продукти, предназначени за мазна кожа, премахват грима и нечистотиите от лицето, но също така намаляват омазняването и матират кожата, като премахват лъщенето и свиват порите. Такъв ефект предлага мицеларното мляко All In One Cleansing Micellar Milk на Clinique – с двойното си действие млякото осигурява едновременно ефективно почистване и нежно освежаване.

 

Мицеларна вода за чувствителна кожа

Изборът на подходяща козметика за чувствителната кожа е от особено значение, тъй като този тип кожа реагира дори и на най-леките дразнители. Ако Вашата кожа е такава, не пропускайте почистването с мицеларна вода – тя може да успокои и да намали зачервяванията, стига да бъде внимателно подбрана.

Мицеларната вода за чувствителна кожа трябва да е без силен аромат и с бързо действие, без да е необходимо прекалено търкане на лицето. Задължително условие е тя да бъде без оцветители и да е дерматологично и офталмологично тествана, каквато е например Cleansing Micellar Water на CLARINS. Тя осигурява нежно почистване в една лесна стъпка, като запазва микробиотата на кожата. Мицеларната вода съдържа екстракт от пречистващи алпийски билки и микроскопични почистващи сферички, благодарение на които кожата остава трайно съживена и освежена. Ексклузивният Microbiote Complex с подхранващо действие съдържа морски пребиом и органични полифеноли от цвят на шафран, които балансират нормалните нива на бактериите на здравата кожа. Мицеларната вода е подходяща за всички типове кожа, включително и за най-чувствителната, и може да се нанася върху лицето, очите и устните.Мицеларна вода за нормална до суха кожаАко Вашата кожа не се омазнява особено и е сравнително устойчива към повечето съставки в използваната от Вас козметика, почти всички видове мицеларни води, които към момента се предлагат, са подходящи за почистване на лицето.

Все пак е препоръчително при избора на подходяща мицеларна вода да изберете формула, която почиства в дълбочина и лесно премахва грима, като същевременно подхранва и хидратира кожата.

При по-суха кожа основната причина да се избягва използването на мицеларна вода е притеснението, че след третиране с нея, кожата ще се изсуши допълнително. Това притеснение не е основателно, тъй като мицеларните продукти не съдържат спирт или стягащи съставки. За склонната към изсушаване кожа е подходяща мицеларната вода BIOSOURCE на Biotherm, която се нанася лесно и осигурява бързо и ефективно почистване на кожата на лицето. Свежата формула на този козметичен продукт нежно премахва грима и повърхностните замърсявания като омекотява, хидратира и тонизира кожата.

Мицеларна вода за склонна към акне кожа

Мицеларните козметични продукти действат изключително благоприятно на кожата, склонна към раздразнения и зачервявания, тъй като почистват в дълбочина с минимален допир до кожата. Затова мицеларната вода действа като балсам на лицето, склонно към акне, а редовната ѝ употреба може видимо да намали възпаленията. При избора на точната мицеларна вода е важно да се спрем на продукт с възможно най-нежна формула, тъй като акнето е чувствително към външни дразнения и лесно може да бъде разнесено. Нанасяйте мицеларната вода винаги с памучен тампон за еднократна употреба и никога с четка или гъба за грим. Повече информация може да прочетете в https://prettyshop.bg/ .

При склонна към акне кожа се доверявайте само на качествени продукти с фино действие и дерматологично тествани съставки. Нашият избор е Ready-To-Cleanse Micellar Water Skin Toner – мицеларният тоник на Givenchy. Леката му формула има изключително щадящо и същевременно ефективно въздействие. А обогатените с екстракт от кактус съставки запазват естествения баланс на кожата и възстановяват здравословния ѝ тен.

Независимо кой е Вашият избор на мицеларна вода, експертите напомнят, че здравето на кожата на лицето идва от добрата грижа и редовната хидратация. Затова след почистване на грима с мицеларен продукт не забравяйте да нанесете хидратиращ крем или подхранващ серум за лице.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай