Избраха най-сладкодумния професор у нас - от УНСС е

Любомир Стойков бе отличен с приз на БНТ и „100% будни“

Избраха най-сладкодумния професор у нас - от УНСС е | StandartNews.com

В навечерието на 2022 година Академията „100% будни“ връчи за втори път своите годишни награди.

Отличията на Българската национална телевизия, респ. на популярното ТВ токшоу „100% будни“ бяха обявени на стилна и същевременно забавна церемония, водена от водещите на предаването Мария Андонова и Стефан А. Щерев. В категорията „Най-сладкодумен разказвач“ за 2021 година призът бе присъден на дългогодишния преподавател в катедра „Медии и оществени комуникации“ на УНСС - проф. д.н. Любомир Стойков – постоянен коментатор на рубриката „Шоуто на политиците“. Сред отстаналите лауреати на Академията „100% будни“ за изминаващата година се откроиха Българският ансамбъл по художествена гимнастика – шампион на олимпийските игри в Токио, проф. Николай Овчаров, Ивет Горанова, д-р Никола Кереков, Хари Агопян, Явор Денчев и др.

През 2021 година в своите телевизионни визити в предаването „100% будни“ проф. д.н. Любомир Стойков – създател и научен ръководител на магистърската програма по PR в УНСС, разгърна широко завесата на т.нар. „политеймънт“ (взаимното проникване между политиката и развлечението) и сподели неизвестни и малко известни факти от личния живот, скандалите и странностите на такива световни политически лидери като Ангела Меркел и Владимир Путин, Доналд Тръмп и Джо Байдън, Уинстън Чърчил и Франклин Д. Рузвелт, Адолф Хитлер и Йосиф В. Сталин, Маргарет Тачър и Тереза Мей, Нелсън Мандела и Елизабет ІІ, Роналд Рейгън и Михаил Горбачов, Силвио Берлунскони и Борис Джонсън и др. Известният университетски преподавател и  експерт по имидж и стил увлекателно и сладкодумно разказваше за любовните тайни на политиците, за техните шеги и комични моменти, за облеклото и аксесоарите им, за любимите им ястия, подаръци и хобита. Но проф. Любомир Стойков не пропускаше да бъде ироничен, саркастичен и остро критичен, когато критикуваше двойните стандарти в политическата комуникация, редеше своята класация за стила и безстилието в изборните кампании и правеше рейтинг на най-големите политически гафове през  годината.

В благодарственото си слово след връчването на приза проф. Любомир Стойков заяви: „Сърдечно благодаря за наградата „Най-сладкодумен разказвач“ на Академията „100% будни“! Във време, когато все повече се цени т.нар. „сторителинг“ и умението да се разказват истории, този приз е особено специален за мен. Радвам се, че съм номиниран точно в тази категория, тъй като е важно какво казваш, но не по-малко важно е как го казваш. Без сладкодумие разговорът е лишен от своята наслада, от своята убедителност. Но не можеш да бъдеш сладкодумен, ако няма кой да те мотивира. Благодаря за вдъхновението на харизматичните водещи Мария и Стефан, както и на многобройната аудитория на 100% будни - едно от най-хитовите предавания на БНТ. Желая ви Светло Рождество Христово и благодатна Нова година. Симпатията е взаимна!“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай