Глобяват жрици на любовта и пияни във Венеция

Съгласно новите правила "жриците на любовта" ще може да бъдат глобявани с до 500 евро

Глобяват жрици на любовта и пияни във Венеция | StandartNews.com

Градският съвет на Венеция предприе мерки за решаване на проблемите с проститутките и пияните хора по улиците и каналите на препълнения с туристи италиански град, предаде Ройтерс.

Съгласно новите правила "жриците на любовта" ще може да бъдат глобявани с до 500 евро за "злоупотреба с обществено пространство" и за възпрепятстване на трафика, докато преговарят с потенциални клиенти.

Предвиждат се глоби и за хората, които пият алкохол навън през нощта или ходят разголени по улиците. При най-екстремните случаи на антисоциално поведение туристите ще бъдат гонени от града, предава БТА.

"Не може да има място за безнаказаност", заяви лаконично кметът на Венеция Луиджи Бруняро.

Новите мерки се вписват в усилията на контролирания от консерваторите общински съвет на северния италиански град да наложат спазване на обществения ред, отбелязва Ройтерс.

През февруари местните власти въведоха такса от 3 евро за хората, които посещават Венеция за един ден. При това тя ще бъде повишена от догодина до между 6 и 10 евро, в зависимост дали сезонът е слаб или силен.

Около 25 милиона туристи посещават Венеция всяка година, препълвайки алеите и ренесансовите църкви покрай каналите. 14 милиона от тези хора прекарват в града само един ден.

За сметка на това населението на Венеция е намаляло рязко от около 175 000 души в края на Втората световна война до приблизително 50 000 в наши дни. Местните жители се оплакват, че градът буквално е превзет от туристите, а те са онези, които плащат цената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай