"Фенди" се сбогува с Лагерфелд с дефиле в Милано

Моделите представиха последната колекция на Кайзера за сезона есен/зима 2019-2020 г., а на екран зад тях бе копието на неговия подпис "С обич КЛ"

"Фенди" се сбогува с Лагерфелд с дефиле в Милано | StandartNews.com

Модна къща "Фенди" се сбогува с Карл Лагерфелд, представяйки в Милано последната колекция, която модният дизайнер-ветеран е създал за нея преди смъртта си.

С копие на неговия подпис "С обич КЛ" на екрана зад тях, моделите дефилираха, носейки облекла в неутрални тонове - бежово, кафяво, цвят теракота, тъмносиво, с акценти в зелено, оранжево и жълто, представяйки колекцията за сезона есен/зима 2019-2020 г.

На ревюто дефилираха сестрите Бела и Джиджи Хадид, както и дъщерята на Синди Крауфорд - Кая Гербер. Въпреки че това не беше част от концепцията на шоуто, в очите на топманекенките се виждаше болката от загубата на техния ментор, пише БТА.

Лагерфелд, който почина във вторник на 85-годишна възраст и е известен най-вече с работата си за "Шанел", се присъединява към "Фенди" през 1965 г. Той сътрудничи на модната къща със седалище в Рим, сформирайки творческо дуо със Силвия Вентурини Фенди.

"Връзката между Лагерфелд и "Фенди" е най-дългата любовна история в света на модата" - заяви Силвия Фенди, творческата директорка за колекциите за мъже и за аксесоарите на модната къща.

Тази връзка ще продължи години наред да оказва влиянието си върху нас. Когато му се обадихме по телефона дни преди дефилето, мислите му бяха свързани единствено с богатството и красотата на колекцията. Това е истинското му наследство. Той много ще ни липсва, скърбим за него", каза тя.

Колекцията включва двуредни сака с подчертани рамене. Представени бяха също сака с ципове и украса от фльонги на кръста, носени в комбинация с асиметрични тесни поли, някои от които прозрачни. Ризите са със закопчани яки, а в редица случаи - с прозрачни ръкави. Палтата също са с подчертани рамене, а панталоните - плисирани.

Като аксесоари са използвани кожени чанти. Косите на някои модели бяха вързани на опашки, като тази на Лагерфелд. В края на дефилето зрителите аплодираха Силвия Фенди, преди залата да потъне за малко в мрак в памет на Лагерфелд.

Ревюто завърши с видео, показващо дълбоката връзка на Лагерфелд и историята му с модната къща:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай