Евровизия се отлага за 2021

За сега не е ясно дали участниците в Евровизия 2020 ще бъдат допуснати да представят страните си на конкурса догодина

Евровизия се отлага за 2021 | StandartNews.com

65-тото издание на песенния конкурс Евровизия ще бъде изместено за 2021 година. Причината за крайното решение на организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия и националните телевизии домакини на Нидерландия е разпространението на COVID-19 в Европа и предизвикателствата, които то поставя пред реализирането на най-мащабното телевизионно шоу в света.

Все още се очаква решение за това дали участниците в Евровизия 2020 ще бъдат допуснати да представят страните си на конкурса през 2021-а в Ротердам. Нашата Виктория представи песента си "Tears Getting Sober" на 7 март. Композицията предизвика изключително голям интерес сред феновете на конкурса и журналистите, като се превърна във фаворит за победата.

Геновева Христова, изпълнителен продуцент на българското участие от страна на "Ligna Group" коментира решението на организаторите: “Смятаме, че най-логичното решение е участниците и техните песни да бъдат допуснати да участват в конкурса през 2021-а в Ротердам. Не можем да позволим трудът ни да отиде на вятъра. Към днешна дата ние вече сме в изключително нaпреднала подготовка и работим по финалните детайли на сценичното изпълнение на Виктория. В момента очакваме още много допълнителна информация, защото взетото решение носи със себе си много повече проблеми и казуси, отколкото да предлага конкретни и резонни отговори.”

Виктория също беше категорична: "Tears Getting Sober" е песен, в която много хора вложиха сърцето и душата си. Вярвам, че ще имам възможност да я изпълня на сцената на Евровизия и да накарам България да се гордее с моето представяне."

Конкурсът Евровизия се провежда всяка година без прекъсване от 1956-а насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни програми в света. Музикалната надпревара събира пред екрана над 200 милиона зрители от цял свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай