Чудесата на природните антибиотици

Имат чудодейни свойства срещу вируси и инфекции

Чудесата на природните антибиотици | StandartNews.com

Вместо да чакаме в аптеките за скъпи лекарства и имуностимуланти, ние можем да повишим имунитета си с продуктите, които имаме в кухнята.

Хрянът се използва в народната медицина за лечение на кашлица, настинка, бронхит и синузит. Действа като силно средство срещу грип, повишава защитата на организма срещу настинки, укрепва имунната система и се бори срещу респираторни заболявания.

Той е изключително полезен при грип и действа като естествен антибиотик, защото убива патогенните бактерии в организма.

Чесънът има способността да елиминира вредните бактерии, да почиства вирусите от кръвта и да помага при заболявания на вътрешните органи и дихателните пътища. Понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Една скилидка чесън съдържа повече от 400 полезни компонента.

Чесънът съдържа химичното съединение алицин, богато на органична сяра и е ключов компонент в борбата срещу вредните бактерии.

Босилекът е естествен антибиотик, който предпазва организма от инфекции поради своите дезинфектанти и бактерицидно действие. Съдържа бета каротин, антиоксиданти, както и манган, фосфор, магнезий, желязо, флавоноиди, калций.

Също така е богат на витамин А. Босилекът е ефективен за облекчаване на симптомите на настинка, грип, треска. Поради спазмолитичните си свойства често се използва срещу силна кашлица.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай