Елизабет Втора се спаси от Бъкингамския дворец

При положение, че ситуацията се усложни, тя и принц Филип ще бъдат изолирани

Елизабет Втора се спаси от Бъкингамския дворец | StandartNews.com

Кралица Елизабет Втора е напуснала Бъкингамския дворец и е отведена в замъка Уиндзор. Има планове 93-годишният суверен и 98-годишният й съпруг принц Филип да бъдат изолирани, ако ситуацията се усложни, предаде БГНЕС.

Новината идва след като броят на смъртните случаи във Великобритания почти се удвои в събота. Още 10 души починаха, като броят на жертвите на пандемията на Острова достигна 21.

„Тя е в добро здраве, но се смяташе, че е най-добре да се премести. Голяма част от нейните служители са малко паникьосани заради коронавируса“, съобщи източник от двореца за вестник The Sun.

„Кралицата се срещаше с много хора доскоро. Но само след седмици тя ще навърши 94 и съветниците й смятат, че е най-добре да стои далеч от бедата", е казал още източникът.

Предстоящите визити на нейно величество в Чешир и Камдън бяха отложени заради пандемията. Освен това стана ясно, че Елизабет Втора е била посъветвана да отмени ежегодните си градински партита през май и юни, за да намали разпространението на коронавируса.

По-рано този месец беше съобщено, че кралицата се е заклела да не позволява на огнището да я спре да изпълнява задълженията си и да даде пример, като „запази спокойствие и продължи да работи“, докато няма „убедителни съвети за обратното“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай