Елизабет ІІ надяна ръкавиците

Това бе свързано с тревогата от увеличението на случаите на заразяване с коронавирус

Елизабет ІІ надяна ръкавиците | StandartNews.com

Кралица Елизабет ІІ бе с ръкавици по време на церемония в Бъкинагмския дворец при връчване на отличия, което бе свързано със задълбочаващата се тревога от увеличението на случаите на заразяване с коронавирус във Великобритания.

Кралицата обикновено не носи ръкавици при такива случаи, но официални лица от нейното обкръжение отказаха да потвърдят, че това е заради коронавирус. Тя със сигурност не е носила ръкавици поне през последните 10 години при такива церемонии, а използваните днес ръкавици са били доста по-дълги от обичайното, коментираха запознати.

Нейно величество нормално не слага ръкавици, когато раздава отличия, но това е разумна превантивна мярка, заяви Джо Литъл от списание „Меджъсти“. Тя има около 6 седмици до 94-и си рожден ден и на тази възраст може да стане лесна жертва на вируса, допълни Литъл. Източник от кралския двор съобщи, че кралицата ще следва съветите на правителството по отношение на коронавирус.

Междувременно случаите на заразените с вируса в Обединеното кралство станаха 51. Правителството обяви спешен план за справяне със задаващата се епидемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай