Елизабет II има свой "Макдоналдс"

Британската кралица е индиректен собственик на един ресторант от популярната верига

Елизабет II има свой "Макдоналдс" | StandartNews.com

Ресторантите от веригата "Макдоналдс" са на приципа на франчайза и всяко заведение представлява отделна фирма. Изданието „Бизнес инсайдър“ съобщава, че британската кралица Елизабет също е собственик (макар и индиректен) на един ресторант "Макдоналдс". Заведението се намира в Banbury Gateway Shopping Park в Оксфордшир, чиято земя е собственост на короната. Изненадваща вест за монарх, управляващ имоти и наследство с обща стойност 13 милиарда лири.

„Кралският“ ресторант се отличава с дивани, тапицирани с кожа, както и с таблети Samsung, които могат да бъдат ползвани свободно от клиентите, докато похапват. Вестник „Сън“ обаче припомня, че парите, спечелени от кралските имоти, отиват в държавната хазна, а не у кралското семейство.

Всъщност това не е първият "Макдоналдс", намиращ се на кралска земя. В подобен търговски център в град Слоу също е имало ресторант за бърза храна, но през 2016-а кралицата продава земята за 177 милиона лири.

Няма достоверна информация дали Елизабет II някога е яла храна от "Макдоналдс", но се знае, че тя обича английската класика риба с пържени картофи. Според вестник „Сън“, когато кралицата е в шотландското си имение Балморал, често изпраща свой служител да купи риба и картофи от близкия град, пише "ЛейдиЗоун".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай