Джеф Безос обяви: Излитам в космоса!

Той и брат му Марк ще полетят в първия космически полет на екипажа на неговата ракетна компания

Джеф Безос обяви: Излитам в космоса! | StandartNews.com

Основателят на технологичния гигант Amazon Джеф Безос заяви в понеделник, че той и брат му Марк ще полетят в първия космически полет на екипажа на неговата ракетна компания Blue Origin следващия месец, съобщава БНР..

"Откакто бях на пет години, мечтаех да пътувам в космоса. На 20 юли ще предприема това пътешествие с брат си", публикува в Instagram един от най-богатите хора в света, съобщава Ройтерс.

Джеф Безос, който трябва да се оттегли от поста шеф на Amazon на 5 юли, ще се присъедини към победителя в търг за място в първия космически полет на Blue Origin.

Безос, както и други милиардери като Илон Мъск и Ричард Брансън инвестират милиарди долари в стартъп ракетни компании, но основателят на Amazon ще бъде първият от тримата, който действително ще пътуват в космоса с ракета, разработена от собствената му компания.

Космическият кораб на Blue Origin е преминал 15 тестови полета, но на нито един от тях не е имало пътници на борда.

Blue Origin приключи първия кръг на търга за място в първия полет с екипаж през миналия месец и заяви, че е получил заявки от над 5200 участници от 136 страни, без да се разкрива подадената най-висока оферта.

Според уебсайта на Blue Origin обаче най-висока оферта възлиза на 2,8 милиона долара в текущия втори кръг на търга.

Изстрелването с Джеф Безос на борда е насрочено за 20 юли за първото суборбитално разглеждане на земните забележителности -  важен момент в състезанието за въвеждане на нова ера на частни търговски космически пътувания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай