Два автомобила Tesla се самовзривиха

Може да нанесе финансов удар на Илон Мъск.

Два автомобила Tesla се самовзривиха | StandartNews.com

Единият изгорял в Шанхай, другият - в САЩ

Единият автомобил Tesla Model S експлодира на паркинг в Шанхай, а Tesla Model X се самозапали в предградие на Питсбърг, САЩ. Само за броени часове се случиха два инцидента засягащи електромобилите на Tesla.

Паркираната в подземните паркинги в Шанхай кола е избухнала, причинявайки вреди на съседен автомобил. Изтекли кадри в китайската социална мрежа Weibo показват, че няколко секунди преди взрива от колата започва да излиза бял дим.

Няма данни какво е причинило самовзривяването, но се спекулира, че става дума за проблем с батериите. От Tesla обявиха официално, че са пратили разследващ екип в китайския град.

Междувременно в САЩ се самозапали друг автомобил на марката - Model X.

Инцидентът се случил в питсбъргското предградие Фокс Чапъл, Пенсилвания, като при него любопитното е, че въпросният автомобил се самозапалва за втори път. Първият инцидент станал през февруари, но огънят бил бързо потушен, а автомобилът на Tesla бил отремонтиран.

Собствениците на злочестата Tesla Model X нямали такъв късмет втория път, защото електромобилът им горял в продължение на няколко часа. Този инцидент не е коментиран от Tesla.

Анализаторите се притесняват, че може да става дума за сериозен проблем с батериите на компанията, който да наподобява този със смартфона на Samsung Galaxy Note 7. Това би довело до масово изтегляне на автомобили на Tesla и замяна на батериите им, което ще нанесе сериозен финансов удар на Илон Мъск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай