Дойде ли зимата. Прогнозата

Динамично време в нследващата седмица

Дойде ли зимата. Прогнозата | StandartNews.com

През първата половина от декември динамиката на атмосферните процеси на Балканския полуостров ще остане повишена и времето у нас ще е твърде променливо - с чести валежи и от дъжд, и от сняг. След временно затопляне в близките дни, температурите отново ще се понижат и ще бъдат близки до обичайните за сезона.

Започналото днес затопляне ще продължи и утре максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, а по Черноморието и на север от планините, където ще духа силен югозападен вятър, са възможни и по-високи стойности. През по-голямата част на деня ще бъде и слънчево, а сутринта – не чак толкова студено, колкото тази сутрин. Очакванията са минималните температури в повечето райони да бъдат от минус 3° до 3°, на морския бряг - между 5° и 8°.

Ветровито ще бъде и в планините утре, с умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. През по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево.Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще е почти без валежи. Максимални температури в курортите - от 1° на Алеко до 7° в Банско.

В по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен многоцентров циклон, времето ще бъде ветровито и с валежи. Обилни снеговалежи предстоят в Полша и Дания, по Средиземноморието се очакват проливни валежи от дъжд, на много места - значителни и придружени от гръмотевици.

У нас, в петък ще бъде още по-топло, но също ще завали, а с очакваното рязко застудяване през нощта срещу събота и в събота на много места дъждът ще премине в сняг. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще намалее и в неделя сутринта отново ще бъде с температури под нулата, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай