Дон Диего няма покой и в смъртта

Лекар пише книга по секретни файлове и непубликувани документи за великата Десетка

Дон Диего няма покой и в смъртта | StandartNews.com
  • Фондация обвинява Марадона в изнасилване след разкрития на бивш кубински модел
  • Лекар пише книга по секретни файлове и непубликувани документи за великата Десетка

 

Марадона не намира покой дори и в смъртта. Аржентинската легенда напусна този свят на 25 ноември 2020 г., а само дни преди първата годишнина от кончината му, името му отново бе забъркано в скандал. 37-годишна жена от Куба твърди, че е имала афера с Дон Диего преди две десетилетия, когато още е била тийнейджърка и обвини гениалната десетка в изнасилване, пише dir.bg.

Мавис Алварес Рего, която сега живее в Маями, разказа на медиите в Буенос Айрес, че се е запознала с Марадона на 16-годишна възраст. Великият футболист, по онова време вече прехвърлил 40, тогава живее в Куба, където се бори със зависимостта си към наркотиците."Бях заслепена, той ме спечели моментално. Но два месеца след това нещата започнаха да се променят", разказва жената, която освен обвиненията за сексуално насилие, твърди и че Диего я е направил зависима от кокаина."Обичах го, но и го мразех. Дори мислех за самоубийство", добавя Алварес Рего, която твърди, че е имала връзка с Марадона 4-5 г.

Пред аржентинския портал "Infobae" кубинският модел призна, че Ел Пибе я е изнасилвал през 2001 г., когато Мавис била на 17 г."Моята майка дойде в хотела в Хавана, за да ме види, позвъни на вратата, но Диего отказа да отвори. През това време ме грабна отново. Не ми позволи да викам и не ме пускаше да излизам. Само ми казваше да мълча и да правя каквото той поиска", твърди Рего. И добавя:"Не можех да напусна хотела, трябваше ми разрешение да изляза от стаята. Не можех да ходя без охрана. Това беше неговото желание", пише gong.bg.Алварес твърди още, че Марадона поискал да уголеми гърдите си: "Той настоя за това и каза, че ще ми плати операцията на гърдите, за да ме гледа с други очи. Приех, защото вече бях определила дата за операция".

Мавис си спомни и друг епизод на насилие, свързан с Диего. "Един ден на телефона му позвъни Клаудия (първата му съпруга), но той спеше. Аз вдигнах и тя ми каза: "Коя си ти, защо отговаряш на мобилния телефон на Диего"? Тогава той се събуди, изтръгна телефона от ръцете ми и го разби в стената. След това ме хвърли на леглото и започна да ми бие шамари, обиждайки ме. "Никога повече не вдигай мобилния ми телефон", крещеше той.Жената разказа още, че Марадона я е принудил да употребява наркотици. "Точно той ме вкара в света на зависимостите.

Преди не пушех, не пиех. Той ме запозна с алкохола. Настоя да пробвам дрога, тъй като искаше да съм до него цяла нощ и да правим секс", разказа още Алварес.Всъщност обвинението за изнасилване не идва от нея, а от аржентинската неправителствена организация "Фондация за мир". Кубинката ще даде показания пред прокурор. Обвиненията идват дни преди на бял свят да се появи телевизионен сериал за Диего.

"Направих това, което бе необходимо. Оставям останалото на съда. Изпълних целта си - да кажа какво точно ми се е случило и да предотвратя същото нещо да се случи и на други. Или поне да дам куража и силата на други момичета да говорят", споделя още тя.Обвиненията са доста сериозни - трафик на хора, задържане против волята им, сексуално насилие и физически тормоз.Петима души от антуража на Марадона, които също са обвиняеми, категорично отхвърлят твърденията, а един от тях дори е завел дело срещу въпросната неправителствена организация.

Живот, белязан от скандали

Диего Армандо Марадона изведе Аржентина до победа на Световното първенство през 1986 г., но постиженията му бяха помрачени от злоупотребата с наркотици. Смятан е за един от най-добрите играчи на всички времена.Диего Армандо Марадона е роден на 30 октомври 1960 г. във Вила Фиорито, провинция Буенос Айрес, Аржентина. Петото от осем деца, отгледани от Диего-старши и Доня Тота. Израства в бедно, но сплотено домакинство. Получава първата си футболна топка на 3-годишна възраст и веднага се отдава на играта. На 10 г. се присъединява към Лос Себолитас, младежки отбор на Аржентинос Хуниорс, един от най-големите клубове в Аржентина. С невероятните си способности успява да изведе Лос Себолитас до невероятна серия от 136 мача без загуба. Прави професионален дебют за старшия отбор малко преди 16-ия си рожден ден.

Нисък, но безстрашен халф, известен със способността си да създава голмайсторски поожения за себе си и другите, Марадона повежда клубните отбори до шампионати в Аржентина, Италия и Испания.

Върхът в кариерата му е в аржентинския национален отбор, който печели Световното първенство през 1986 г. Представянето му там включва два запомнящи се гола в четвъртфиналната победа над Англия.

Първият е отбелязан неправомерно с лявата си ръка, за което Марадона по-късно твърди, че е дело на "ръката на Бога", а вторият не изисква никаква свръхестествена помощ, освен неземна способност да дриблира покрай атака на защитници, за да намери мрежата. Марадона участва на четири световни първенства и отбеляза впечатляващите 34 гола в 91 международни мача за Аржентина.Пристрастява се към кокаина докато играе в Испания през 80-те години. Отстраняван е няколко пъти след положителни тестове. Залезът на кариерата му е в родната Аржентина. Пенсионира се в навечерието на рождения си ден през 1997 г. През 2000 и 2004 г. лежи в болница заради сърдечни проблеми.

Интернет анкета, проведена от Международната футболна федерация, го определя за най-добрия играч на 20-ти век. Но Марадона се раздразни, когато беше създаден специален панел, за да се гарантира, че Пеле ще бъде почитан съвместно с него и отказа да сподели сцената с бразилската легенда.През 2008 г. Марадона е нает за треньор на аржентинския национален отбор. Въпреки че аржентинците се похвалиха с талантлив отбор, оглавен от самия Лионел Меси, те отпаднаха от Световното първенство през 2010 г. след разгром с 4:0 от Германия на четвъртфиналите, а договорът на Марадона не беше подновен.Но аржентинците не престанаха да обичат Диего, който се издигна от низините, за да достигне звезден връх на международната сцена.

Кремиран е без сърце

Марадона, който се възстановяваше от спешна мозъчна операция, почина в аржентинския си дом от сърдечен удар на 25 ноември 2020 г. Той беше на 60 години.Сега лекарят и журналист Нелсон Кастро пише книга за него, озаглавена "Здравето на Диего - цялата истина". В нея Кастро е приложил секретни файлове и непубликувани документи, пише gong.bg. Наскоро пред аржентинска телевизия той промотира своята работа и направи стряскащи разкрития за великия Х10.

Едно от тях е, че Марадона е бил кремиран без сърце. "Имаше няколко групи от фенове, които планираха да му изтръгнат сърцето. Това нямаше как да бъде допуснато. Бяха наясно, че е възможно да стане, така че сърцето му бе премахнато. Също така причини имаше и от медицинска гледна точка, защото сърцето му бе много важен орган с оглед на трагедията, която го връхлетя", казва Кастро.Той разкрива още детайли в интервю по телевизия El Trece. "Сърцето му тежеше половин килограм, а нормалното тегло е 300 грама. То беше уголемено поради други причини - здравословното му състояние и затрудненото му дишане". Кастро припомня, че Диего никога не е правил опити да се възстанови докрай заради "разширеното си сърце".Докторът обяснява, че Ел Пибе е бил много пристрастяваща се личност към различни пороци още от ранна възраст, след като е започнал да употребява наркотици в Бока Хуниорс.

Освен това Марадона бил ненаситен към секса. "Той имаше впечатляваща сексуална ненаситност, което се видя най-вече в Куба. Винаги беше заобиколен от красиви мадами, което беше кошмар за първата му съпруга - Клаудия Вияфане", констатира Кастро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай