Долф Лундгрен се изповяда за тежкото си детство

Баща ми беше много агресивен към мен и майка ми, разкри актьорът

Долф Лундгрен се изповяда за тежкото си детство | StandartNews.com

За бащата, който е проявявал агресия, за специалното приятелство със Силвестър Сталоун и защо харесва времето по Коледа - екшън звездата Долф Лундгрен разказва в ексклузивно интервю за "Тази събота".  

Актьорът, който впечатлява с ръста и огромните и мускули, някога е бил подложен на тормоз от страна на баща и. 

"Баща ми беше много агресивен към мен и майка ми. Имах много емоционален багаж от детството си. Затова исках да стана боец. Ако не се бях съсредоточил върху изкуството, може би щях да изкарам пак най-доброто от себе и, но по различен начин и може би щях да заприличам на баща си." - поделя актьорът.  

За първи път той говори за тази травма в шведското радио преди години. В студиото тогава е и 9-годишната му дъщеря. Разказвайки, Долф става много емоционален, а дъщеря му започва да плаче. 

Беше много пречистващо! Беше добре за нея, защото осъзна, че децата също изпитват емоции. Сега вече всички знаят. Мъжете не говорят за чувства, особено ако си боксьор, военен или полицай. Това се случва, за да покажеш колко си корав и че държиш властта.

Любимото място на актьора в България е София. Но признава, че му е харесало и в Слънчев бряг: "Когато дойдох в България преди 20 г не спях много, защото пиех много текила".

Той често снима в страната ни и дори има период в живота си, в който прекарва повече време тук, отколкото в родината си. 

Откровен е, че храната в България му харесва много повече, отколкото в Гърция. 

Там също са правени част от снимките за продукцията "Непобедимите 4", заради която актьорът е в България. В ролята му във филма по традиция има много екшън. Участват добре познатите имена като Силвестър Сталоун, Анди Гарсия, но има и нови - Меган Фокс и 50 Cent. 

Ролята, която му дава световна известност и никога няма да забрави, е на Иван Драго от "Роки 4". 

"Харесваше ми този горд руски герои." - признава Лудгрен. За ролята е избран именно той, въпреки че на кастингите се явяват и руснаци. 

Славата го застига по класическия холивудски начин - внезапно! 

Станах известен за една нощ. Отне ми години да се възстановя от това. Излязох от премиерата и хората искаха да е снимат с мен.

По това време жената до него е Грейс Джоунс. Двамата се разделят 6 месеца по-късно, защото не успяват да издържат на темпото и случващото се. Долф Лундгрен признава, че именно тя го е  вкарва във филмовите среди и че без нея нямало да иде в Ню Йорк и да се явя на кастинг за филма.  

След снимките и запомнящия е финал на боксовия тепих, Сталоун влиза в болница. 

"Той също ме е удрял няколко пъти. Вече сме направили 6 филма заедно. С него е интересно да се работи. Той е много умен човек, гений във филмовата индустрия. Ако си си свършил работата добре, е лесно да работиш с него. Но ако си мързелив и не си знаеш диалога - си в беда!" - смее се актьорът. 

Героите, които ме вълнуват, вече имат по-зрели проблеми, вътрешни. Не само да ритат задници. Не се въодушевявам толкова да изритам някого в лицето. По-интересна ми е промяната пред камерата.

Приятелството на Лундгрен и Сталоун продължава и извън екрана. Децата им също се познават.  

Актьорът има дъщери, за които споделя, че винаги подкрепя. Признава обаче, че се чувства гузен за продължителните си отсъствия по работа, докато те са били по-малки. 

Прекарват празниците заедно, а за него това е любимо време и по друга причина - може да си вземе почивка от работата.

Обича снега и Коледа. Tази година планира да прекара това време първо в Норвегия, откъдето е годеницата му. След това ще се съберат в брат му, двете му сестри и всички техни деца и внуци в Швеция. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай