Дисквалифицираха 43 камили от конкурс, имали ботокс и силикон

Стопани подправят външния вид на животните си

Дисквалифицираха 43 камили от конкурс, имали ботокс и силикон | StandartNews.com

Организаторите на популярен конкурс за красота за камили в Саудитска Арабия дисквалифицираха 43 "състезатели", след като установиха, че са инжектирани с ботокс или собствениците им са поклзвали други неразрешени методи за разкрасяване, съобщи CNN.

40-дневният фестивал на камилите на крал Абдулазиз, провеждащ се на около 100 километра североизточно от столицата Рияд, стартира в началото на декември. Животновъдите се състезават за повече от 66 милиона долара награден фонд, според саудитската държавна медия Saudi Press Agency (SPA), което прави залогът голям. Безскрупулните стопани са обвинени, че използват редица методи, за да направят камилите си по-склонни да спечелят, като инжектиране на силикон и пълнители и надуване на части от тялото с помощта на гумени ленти. Тази година организаторите са установили 147 случая на подправяне външния вид на животните. 43 камили са дисквалифицирани от състезанието.

Марзук Ал-Нато, говорител на правната комисия на фестивала, заяви, че животновъдите, за които е установено, че подправят външния вид на питомците си, дължат глоби. те варират в зависимост от нарушението. Санкцията за инжектиране на филъри, ботокс или хормони може да бъде до 100 000 риала (27 000 долара) на камила, докато сплитането, отрязването на опашката или умирането на камилата носи глоба от 30 000 риала (8 000 долара). За да се открие подправяне, камилите се изследват както физически, така и клинично, като се използват устройства като рентгенови апарати и сонарни устройства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай