Дишаме по-леко с ябълки и джинджифил

Вижте кои храни заздравяват белите ни дробове

Дишаме по-леко с ябълки и джинджифил | StandartNews.com

Ако искате да подобрите здравето на белите си дробове, уверете се, че сте включили някои здравословни храни, които ще ви помогнат да ги поддържате активни и работещи.

Ябълки

Изследователите свързват добрата функция на белите дробове с високия прием на витамини С, Е и бета-каротин, всички те присъстват в ябълките. Този плод е пълен с антиоксиданти, които помагат да запазите белите си дробове здрави.

Орехи

Орехите са чудесен източник на омега-3 мастни киселини. Яденето само на шепа от тях може да помогне в борбата с астмата и други респираторни заболявания. Смята се, че омега-3 мастните киселини са противовъзпалителни хранителни вещества със защитни ефекти при възпалителни заболявания.

Боровинки

Боровинките са едни от най-ефективните плодове, които помагат да запазите белите си дробове здрави. Те са богати на антиоксиданти като витамин С, които помагат в борбата с увреждащите клетките свободни радикали.

Броколи

Броколите също имат високо съдържание на витамин С, каротеноиди, фолати и фитохимикали, които се борят с увреждащите елементи в белите дробове. Специалистите казват, че броколите съдържат активната съставка, наречена L-сулфорафан, която „подвежда“ клетките да включат противовъзпалителните гени, което допълнително избягва дихателните проблеми.

Лют червен пипер

Капсаицинът в лютия червен пипер помага за стимулиране на секрецията и предпазва слузните мембрани от горните и долните дихателни пътища. Най-добре е да пиете чай от лют червен пипер, който също е чудесен източник на бета-каротин, който има страхотни ефекти върху намаляването на многото симптоми на астма.

Джинджифил

Джинджифилът не само действа противовъзпалително, но също така помага за детоксикацията и помага за елиминирането на замърсителите от белите дробове. Джинджифилът може да в помощ за организма при отпушване на въздушните канали и подобряване на циркулацията в белите дробове, като допълнително укрепва здравето на белите дробове.

Чесън

Чесънът съдържа флавоноиди, които стимулират производството на глутатион, което спомага за подобряване на елиминирането на токсини и канцерогени, като допълнително помага на белите дробове да функционират по-добре

Освен тези храни, водата е най-добрият начин за детоксикация на вашите телесни процеси. Освен това сухите бели дробове са склонни към дразнене и повишено възпаление, следователно е хубаво да изпиете шест до осем чаши вода, за да се поддържате добре хидратирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай