Ди Каприо се обяви против расизма

Лео и цял куп знаменитости "замразиха" профилите си в социалните мрежи

Ди Каприо се обяви против расизма | StandartNews.com

Леонардо ди Каприо и цял куп знаменитости заявиха, че няма да публикуват нищо в Инстаграм за 24 часа в знак на протест. Масовото "замразяване" е част от "седмицата на действия" в Инстаграм, водена от коалицията Stop Hate for Profit, която "изисква компанията-майка Facebook да предприеме действия за борба с расизма, омразата и дезинформацията на своите платформи", според съобщение до медиите, предаде Би Ти Ви. Коалицията се ръководи от девет основни организации за защита на гражданските права, включително Anti-Defamation League, Color Of Change и NAACP. Целта на кампанията е да насочи общественото внимание към технологичния гигант Facebook и "неговата роля в подстрекаването към насилието, разпространението на расизъм и омраза и допринасянето за дезинформация по време на изборите", се казва в съобщението. 

View this post on Instagram

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

В допълнение към "замразяване" на публикуването в социалните мрежи, участниците също така са помолени да споделят информация за кампанията на Stop Hate for Profit в профилите си тази седмица.

"Харесва ми, че мога да се свързвам директно с вас в Инстаграм и Фейсбук", написа реалити звездата Кардашиян Уест в социалните мрежи. "Но не мога да седя и да мълча, докато тези платформи продължават да позволяват разпространението на омраза, пропаганда и дезинформация", допълва тя.

Кейти Пери, Саша Барън Коен и други знаменитости също публикуваха в социалните мрежи, че ще се включат днес в кампанията за "замразяване" на профилите си в Инстаграм и Фейсбук. 

Ходът идва само седмици след като двама души бяха смъртоносно простреляни, а друг беше ранен по време на протестите в Кеноша, Уисконсин, заради полицейската стрелба по Джейкъб Блейк. Технологичният гигант Facebook беше остро критикуван, че прекалено късно е премахнал страницата на милиционерска група, за която се твърди, че призовава въоръжени цивилни да влязат в Кеноша на фона на протестите.

Социалната мрежа свали страницата след стрелбата, а главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви в края на миналия месец, че е направил грешка, като не са премахнали страницата по-рано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай