Честито: Мария е новият Мастършеф на България

Тя спечели не само титлата, но и паричната награда от 100 хиляди лева

Честито: Мария е новият Мастършеф на България | StandartNews.com

Фотографката Мария Жекова е новият Мастършеф на България. Тя спечели не само титлата, но и паричната награда от 100 хиляди лева. Тя показа, че за нея тайни в кухнята няма и приготви феноменално меню с български продукти по авторски рецепти. 

"Това е признание на изключителни хора, които повярваха в мен, и които накрая ме увенчаха с титла на победител. Огромно е щастието, особено когато си заложил всичките си козове, цялата си енергия, желание, мисъл и любов в нещо, и когато то се увенчае с успех е много по-сладко от всеки друг миг!", каза Жекова.

Мария впечатли журито с мус от диви череши с течен център, бадем, кръмбъл от маточина, сладолед от вишновка, пудра от лиофилизирани вишни. Целият ѝ десерт мина през призмата на любимите Родопи. Преди това поднасе шот с маточина, газирана вода и лимон. Основното й ястие бе филе Пшенична сфера с есетра, речни раци и свински бут от черно прасе "Източнобалканска свиня", палачинка от дива коприва и шафранов сос.

Втори остана шофьорът Мартин Банков.

"Сто хиляди лева минаха покрай мен и заминаха! Яд ме е че паднах, но пък паднах от достоен съперник. Досега готвех за удоволствие, но "Мастършеф" обърна нова страница за мен. Ще превърна хобито си в професия", каза Мартин на финала.

"Стилиян, ти се бори повече от достойно, но за съжаление допусна някои дребни грешки. Поздравления за теб! Ти се справи с това кулинарно пътешествие по един невероятен начин и за всички нас беше удоволствие да си ни спътник! Много добър път и продължавай да го вървиш!", каза шеф Петър Михалчев на Стилиян Желязков, който зае почетното трето място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай