Борис Джонсън пощипвал колежки преди 20 години

Случаят е от 1999 г., когато е бил редактор в списание

Борис Джонсън пощипвал колежки преди 20 години | StandartNews.com

Името на Борис Джонсън беше замесено в скандал за посегателство над жени. От кабинета му обаче отрекоха твърденията, че преди 20 години той е демонстрирал нежелани сексуални жестове към две дами.

Според твърдения на журналистката Шарлът Едуърдс, Джонсън й пуснал ръка по време на вечеря, организирана от списанието, което той редактирал по това време. Тя твърди още, че същото се е случило и с друга жена, присъстваща на вечерята.

Кабинетът на Джонсън излезе с кратко изявление, в което заяви: "Твърдението е невярно".

Новината се появи на фона на провеждащата се годишна конференция на Консервативната партия на Борис Джонсън, фокусирана върху планирания за 31 октомври Брекзит.

Шарлът Едуардс писа за "Сънди таймс", че е опипвана от Джонсън на работен обяд през 1999 г., когато той е бил редактор на списание Spectator. "Под масата усетих ръката на Джонсън на бедрото ми. Той стисна", написа Едуардс.

Едуардс отбеляза, че след обяда тя споделила на друга жена, която е седяла от другата страна на Джонсън. Колумнистът добави, че другата жена разкрила, че също е опипвана от Джонсън.

След като "Даунинг стрийт" отрече, Едуардс написа в "Туитър", че "ако премиерът не си спомня за инцидента, значи аз имам по-добра памет от него".

Финансовият министър Саджид Джавид отказа да коментира обвиненията, но заяви, че премиерът е казал, че не е истина.

"Разговарях с премиера за това и преди всичко той не можеше да бъде по-ясен - абсолютно ясен, че обвиненията са напълно неверни", каза Джавид пред БиБиСи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай