Бо Джо бори К-19 в нов сериал

Майкъл Уинтърботъм ще режисира продукцията

Бо Джо бори К-19 в нов сериал | StandartNews.com

Премеждията на Борис Джонсън по време на пандемията от коронавирус ще бъдат екранизирни в нов сериал, предадоха от NBC. Майкъл Уинтърботъм ще режисира и напише сценария за тв драматизация, посветена на борбата на министър председателя на Великобритания срещу Ковид-19, както и собственото му боледуване. 

Неозаглавеният все още сериал ще разкаже истинската история за най-голямата национална и лична криза, пред която е бил изправян правителствен лидер след Втората световна война, съобщиха в съвместно изявление продуцентските компании зад проекта – „Fremantle“ и „Revolution Films“.

Джонсън, който беше хоспитализиран в интензивно отделение, след като даде положителен тест за Ковид-19 през април, е критикуван заради реакциите и действията му спрямо кризата, засягаща общественото здраве.

59-годишният Уинтърботъм е считан за един от най-необичайните режисьори в британското кино, снимал е над 30 игрални филма през последните 25 години, носител е на БАФТА и награди от филмовите фестивали в Берлин и Кан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай