Бъкингам мълчи за ударите от Меган и Хари

Коментарите продължават, но кралското семейство е пас

Бъкингам мълчи за ударите от Меган и Хари | StandartNews.com

Коментарите по света не спират - Хари и Меган продължават да са на фокус. Говорителката на Белия дом Джен Саки похвали смелостта на херцозите за тяхната откровеност, но подчерта, че те са частни лица, предаде БТА. Британският премиер Борис Джонсън припомни, че винаги е изпитвал най-голямо възхищение към кралицата и нейната обединяваща роля в страната и в Общността на нациите. Той обаче никога не е давал мнение за случващото се в кралското семейство, и няма да го направи и сега. Беренис Кинг, най-малкото дете на покойния правозащитния Мартин Лутър Кинг, припомни, че расизмът може да проникне навсякъде - и че да си член на кралско семейство не те предпазва от опустошението и отчаянието, причинени от различното отношение към различния цвят на кожата. Цветнокожата поетеса Аманда Горман, прочела поема на церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън, заяви, че Меган е била най-голямата възможност на британската корона да се промени, да се обнови, да се помири с новата ера, но тя е пропуснала да го направи.

От Националната британска гореща линия за превенция на самоубийствата коментираха, че споделяйки личния си опит с кризата, през която е преминала и която е превъзмогнала, херцогинята на Съсекс е напомнила на всички, че те не са сами и че могат да разчитат на помощ.

Дружеството на издателите припомни, че британските медии не са тесногръди и сляпи фанатици, както намекнаха Хари и Меган, и че те ще продължат да следят действията на богатите и влиятелните. Бъкингамският дворец, естествено,засега е пас.

Междувременно стана ясно, че поне половината от британците смятат, че принц Хари и Меган Маркъл са се държали „неподобаващо“. Резултатът е от допитване между 2100 поданици на кралицата, проведено от социологическата компания YouGov и цитирано от „Известия”.

47 процента от анкетираните смятат, че интервюто е неуместно. 21 процента го оценяват положително, 31 процента от запитаните не са могли да определят. 29 процента от анкетираните са заявили, че симпатизират на принц Хари и Меган Маркъл, като 12 процента от тях им симпатизират силно, а 17 процента – достатъчно. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай