„Бийтълс“ отказали $50 млн. да се съберат

Импресарио искал частен концерт

„Бийтълс“ отказали $50 млн. да се съберат | StandartNews.com

Легендите от „Бийтълс“ отказали 50 милиона долара за единичен концерт, няколко години, след като групата се оттеглила. Това разкри самият сър Ринго Стар в интервю за Sunday Mirror.

През 1976-а музикантите получили предложение от импресариото Бил Сарджент да се завърнат за специално шоу. Те обаче отказали да се съберат поради една причина.

„Когато получихме щурата оферта се чухме, за да я обсъдим. Решихме да не я приемаме, защото вместо подгряваща група, преди нас щеше да има представление, в което човек щеше да се бори с акула. Това ни отказа“, разказва Стар.

Култовият барабанист признава, че преди смъртта на Джон Ленън през 1980-а, дори и преди Джордж Харисън да се спомине през 2001-а, винаги се е надявал групата отново да се събере.

„Ако двамата бяха все още сред нас, вероятността отново да свирим заедно щеше да е реална. Аз и Пол все още бачкаме. Джон също нямаше да се спре, но за Джордж не съм сигурен. Със сигурност щяхме да продължим да правим това, което обичаме – може би заедно, може би по отделно, няма как да знаем“, коментира Ринго.

Музикантът допълва, че всъщност не е очаквал „Бийтълс“ да се разпадне: „Последния път в студиото аз не си тръгнах мислейки, че това е краят. Не съм и предполагал, че това ще ни е финалното турне“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай