Bentley празнува 100 г. с най-тежката книга в света

Ще бъдат издадени три суперлуксозни издания

Bentley празнува 100 г. с най-тежката книга в света | StandartNews.com

Ще бъде произведена в тираж от само 607 бройки

Британската компания Bentley празнува 100-годишен юбилей. Един от начините той да бъде отпразнуван е чрез супер луксозна книга на издателство Opus. Книгата Bentley Centenary Opus ще бъде произведена в тираж от само 607 бройки и, както казва самата компания, ще бъде най-тежката книга в света. Изданието тежи цели 30 кг.

По съдържание и трите версии, които ще бъдат предложени, са еднакви. На 800 страници е разказана (и богато илюстрирана) историята на Bentley.

Разликата е в оформлението. Centenary Edition (500 бройки) струва „едва“ 3000 британски лири, защото кориците са кожени и може да се поръчат в четири различни цвята.

Вариантът Mulliner Edition (100 бр.) вече струва 12 500 лири и включва фотографии Polaroid, 56 ръчно нарисувани акварела, както и парче от гума Michelin, с който Bentley Speed спечели „24 часа на Льо Ман“ през 2003 г.

Изданието 100 Carat Edition (само 7 екземпляра) струва 200 000 лири (около 250 000 щатски долара) – колкото е цената на чисто ново Bentley Continental GT - то е инкрустирано със 100 карата брилянти, допълнени от платина или бяло злато (по желание на клиента).

За да не остане по-назад, Rolls-Royce предложи на клиентите си шкаф за шампанско (Champagne Chest), чиято цена е 37 000 британски лири. Той е изработен от карбон и алуминий, обшит с кожа. Той е допълнен от подвижен рафт (изработен от дъб), в който се съхраняват две чаши. Двете бутилки шампанско се охлаждат чрез вградени охладители, като всеки от тях също е изработен от карбон и алуминий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай