Бебе записа албум от корема на майка си

Проектът става факт благодарение на биозвукова MIDI технология

Бебе записа албум от корема на майка си | StandartNews.com

Този април ще чуем първия албум, записан от неродено още бебе. Озаглавен Sounds Of The Unborn, той е дело на Лука – дъщеричката на музикантите Елизабет Харт, басист в експерименталната рок група Psychic Ills, и Иван Диас Мате, сътрудник на Lee ‘Scratch’ Perry, пише Монитор.

Проектът става факт благодарение на биозвукова MIDI технология, която превръща вътрешноутробните движения на бебето в звуци. Иновативният апарат е бил прикрепен за корема на Харт, транскрибирайки вибрациите му в синтезаторите на Мате.

По време на петчасови сесии двамата музиканти редактират и смесват резултатите от записа, опитвайки се да се намесят възможно най-малко, за да позволят „посланието на Лука да съществува в суров вид“.

Първата песен от албума се казва V4.3 pt.2 и вече може да бъде слушана в YouTube. Към експерименталната музика има и не по малко необикновен видеоклип, записан също от двойката.

„Направихме някои кадри със супер 8 мм камера по време на записите и по-късно обединихме сили с изпълнителката Виктория Кеди, защото много харесваме нейния подход и естетика. Тя обработи филма с аналогова екипировка и създаде своеобразно визуално пътуване, което обобщава това, което почувствахме, докато създавахме този албум “, сподели Мате.

Албумът ще излезе на 2 април под шапката на Sacred Bones.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай