Астор единствен с Оскар за магия

Пред деца фокусите ставали най-трудно

Астор единствен с Оскар за магия | StandartNews.com

" Много приятно бях изненадан, че са се сетили за мен, благодаря им че не са ме забравили. За мен това нещо първо е признание.", каза пред медиите Астор по повод получаването на пожизнена пенсия от правителството.

Коронният номер с махането на главата не ми е любим,не, но без него не може. Аз обаче обичам най-много комичните фокуси. Те са най-трудните, защото освен да си добър магьосник трябва да си и много добър актьор и да го нагласиш,

Хубавото е това, което се побира в ръката ти – манипулации, микромагика, картомагика и най-важното – комичното. Аз харесвам страшно много комичното и съм се отдал на това.

За първи път в моят живот е толкова тежко в изкуството. Аз 57 години се занимавам с магия. Първите ми дни, като артист, когато спях на гарата, защото нямаше къде, ми беше по-леко, отколкото сега.

Дай Боже да не ни се размине, подготвяме с моите колеги Балкански магичен фестивал. Обикновено най-добрите стават в София, така че в края на октомври, началото на ноември, ако не ни мине котка път, ще имаме нов, хубав и голям балкански магичен фестивал. 

 Вече викам дъщеря ми само, когато имам нужда. Аз нямам срок. Ако ми трябва за след малко, я моля да се появи. Много добре се справя. Има я магията в себе си.

Миналата събота имахме едно парти. Сега в неделя ще има пак. Те са горе-долу няколко пъти на месеца и то предимно частни партита.

Детето е по-трудно да излъжеш. То знае по-малко, и не си го обяснява, като нас.

През 1981 г. получих от Международното братство на маговете наградата „Златният Оскар“ и до ден днешен съм единственият илюзионист в Европа, който я притежава

 На никого не му е застрашен животът – лъжат за шоуто. Единственият човек, който е правил такива неща, е Худини. Аз имах честта да се запозная с внучката му. Всичко, което той е правил, е истина. Той наистина издържа една минута повече от другите хора без да диша под вода. Много е трениран.

 Аз съм единственият български магьосник, който присъства на последния спектакъл.на Мистер Сенко, каза Астор.пред Монитор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай