Арно отвя Мъск по пари. Безос непоклатим

Рокади по върха в класацията на най-богатите

Арно отвя Мъск по пари. Безос непоклатим | StandartNews.com

Отново рокада в топ 3 на най-богатите хора в света. Повелителят на космоса Илон Мъск отстъпи второто място на Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френската група компании LVMH. Мъск остава с бронзовия медал по авоари, защото стойността на компанията му Tesla падна. Новата класация обяви агенция Bloomberg.

Кой е Бернар Арно и защо има сто милиарда долара? | Момичетата от града

Бернар Арно

Според нея състоянието на Мъск е паднало до 160,6 млрд. долара до понеделник вечерта. Така Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), със състояние от 161 долара, го изпреварва по рейтинг и вече е втори по богатство в света.

На златната първа позиция абсолютно непоклатим остава Джеф Безос. Шефът на корпорацията Amazon има 190 млрд. долара.

Джеф Безос става първият в света трилионер - Любопитно - Стандарт Нюз

Джеф Безос

Bloomberg подчертава, че състоянието на Мъск намалява на фона на спадащите акции на производителя на електрически автомобили Tesla. Според изчисленията на Агенцията през последните два месеца капитализацията на компанията е спаднала с почти 20% поради липсата на запаси от полупроводници, както и поради силната конкуренция от страна на производителите на автомобили, които работят с гориво.

Мъск за първи път се изкачи на първото място в класацията на милиардерите на Bloomberg през януари тази година, тъй като акциите на Tesla се повишиха с повече от 750% през годината. Тогава състоянието на предприемача се оценяваше на 184 млрд. долара, а по-късно нарасна до 190 млрд. долара. В края на февруари той пада на втория ред в рейтинга, изпреварен от Безос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай