Ами сега? Идвала африканска жега у нас

Това прогнозират синоптиците от Meteo Balkans.

Ами сега? Идвала африканска жега у нас | StandartNews.com

Седмицата започна със слънчево и горещо време, очакваме затопляне и високи температури до петък. Това прогнозират синоптиците от Meteo Balkans.

Синоптичната обстановка се определя от преобладаващ мощен пренос на гореща въздушна маса от Северна Африка. Максималните температури ще са около 26°-31° градуса по Целзий. Най-горещи у нас райони ще са по традиция Дунавската равнина, Горнотракийската низина и Сандански, предаде Блиц.

Времето ще е сухо и сравнително топло за сезона. Не се очакват валежи поне до петък, термометърът ще показва високи стойности и ще се движат в интервала между 25-32 градуса по Целзий.

Най-горещо, очакваме да е в сряда и четвъртък и то над Дунавската равнина. Според някой модели, температурите ще са между 30-33 градуса по Целзий. Времето ще е тихо и почти без облаци.

Петък и събота, очакваме времето да е нестабилно с чести валежи и гръмотевици. По-значителни над Западна и Централна България. Температурите ще се понижат, но ще останат високи за сезона. По-осъзнаема промяна, очакваме в неделя. Тогава от северозапад към нашата страна ще премине студен атмосферен фронт, когато се очаква на места да превали дъжд. Температурите относително ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай