Американски милионер краде в магазин

Имал две имения и частен остров

Американски милионер краде в магазин | StandartNews.com

Нанесъл щети за 300 долара

В американския град Кий Уест (Флорида) собственикът на две имения и частен остров е хванат за кражба в магазин, съобщава Miami Herald. 59-годишният милионер Андрю Франсис Липи купил от супера в продължение на няколко дни две кафемашини, осем електрически крушки и покривка за легло. По-късно той се опитал да върне стоките и да си вземе парите.

Продавачите обаче забелязали, че клиентът им е заменил стоките със стари и се обадили в полицията. Оказало се, че Липи се опитал да се върне в магазина вместо новите друга кафемашина от по-стар модел и баскетболна топка, електрически крушки от друга марка, а от пакета с покривалото за легло само калъфката за възглавница.

Щетите, нанесени на магазина, били оценени на 300 долара и 59 цента, а Липи бил арестуван по обвинение в кражба. На следващия ден обаче бил освободен, като отричал своята вина и свързвал инцидента с търговски спор. Според него самите продавачи били виновни, въпреки че камерите за видеонаблюдение показвали друго.

Интересното е, че една седмица преди инцидента Липи купил за осем милиона долара имота на американския филантроп Едуард Б. Найт, както и частния остров, на който се намира. Той също е собственик на имението, където е заснет един сезон на реалити шоуто на MTV Real World. Сега то се дава под наем на AirBnB за $ 999 на ден.

По-рано било съобщено, че в Съединените щати 11.8 милиона жители имат активи на стойност най-малко един милион долара. Този брой надвишава населението на страни като Португалия или Швеция. Според проучване на чикагската консултантска компания Spectrem Group, предприемачите, чиито активи се оценяват на 5-25 милиона долара, са се увеличили с 3,5%. Сега те са 1.397 милиона, а броят на американците , притежаващи от 25 милиона долара и повече, се е увеличил с 0.6% за изминалата година. Сега те са 173 хиляди души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай