Актриси ваят форми с разходки и с 80/20

Луиза Григорова и Мона Гочева дефилират с бебетата по софийските улици, в Холивуд има нова мания

Актриси ваят форми с разходки и с 80/20 | StandartNews.com

Луиза Григорова роди сина си Бран миналия септември и почти веднага върна своята топ форма. Доктор Вяра Добрева от „Откраднат живот“ изглежда по-добре от всякога и благородно разкрива на феновете тайната на перфектната си визия. Луиза се кълне, че не спазва строги режими, нито пък се натоварва излишно във фитнеса – когато е отворен, разбира се.

„Спокойно, момичета! Ето, че вече минаха няколко месеца, откакто родих, и вече върнах старите си килограми! И това е БЕЗ да съм пазила диети и БЕЗ да съм тренирала. Често получавам въпроси за начина ми на живот - пишат ми и момичета, които искат бебе или са бременни, но много ги е страх да не качат килограми, с които след това трудно ще се справят. Затова реших да ви дам кураж!“, коментира Григорова в личния си профил в социалните мрежи. „Първо и много важно - бъдете сигурни, че природата си знае работата и женският организъм е така добре измислен, че ако вие сами не предизвикате надебеляване с прекомерно приемане на вкуснотии и залежаване, няма да наддадете много през  бременността“, категорична е Луиза. Актрисата внимава какво яде, но това не означава, че е на диета. Не се лишава от нищо - ако й се прииска нещо нездравословно, си взима мъничко, колкото да засити желанието, а след това намира алтернатива. Ако изпита нужда за шоколад, хапва 2-3 блокчета, а ако и след тях има апетит за още сладко, то преминава на фурми или друг сушен плод. Не по-малко важни са разходките. Откакто Бран се е появил на бял свят, Луиза го разхожда всеки ден без изключение - заедно навъртат не по-малко от по 6 километра. Това е страхотна тренировка за всяка млада майка, а и за всяка бременна дама. „Кърмете децата си! Освен, че е най-хубавото за вашето бебе, помага за по-бързото прибиране на матката и за сваляне на килограми“, изтъква Григорова и уверява „Бъдете спокойни, не се напрягайте, разхождайте се, живейте активно и се хранете добре! И всичко ще си е на мястото“.

Наскоро друга актриса също сподели тайните зад отличната си форма. Мона Гочева от „Революция Z“ бързо се стяга без проблеми. Снахата на известния продуцент Димитър Гочев - жена е на сина му, оператора Радослав Гочев, също се включи по темата в социалните мрежи.

„Всяка година по същото време - с първите топли дни и премахването на няколко ката дрехи от себе си, осъзнавам, че зимата е оставила и един кат по мен с всичките пици и шоколади , които изядох през последните месеци. Не съм привърженик на гладуването, макар че опитах житния режим и не беше моето. Два месеца след него при мен се появи така нареченият йо-йо ефект - и нито чувството, нито резултата ме правят щастлива“, пише актрисата в профила си.

Мона признава - че за разлика от Григорова, е трябвало да си наложи определени правила и ограничения в началото, а след това постепенно да си изгради навици, които не само да й помогнат да изглежда по-добре, но и да се чувства по-добре.

Режимът на Мона е: минимум литър и половина вода на ден и 5 километра ходене. Тя е спряла хляба, сладкото и не се храни след 22 часа. Нещо много важно – без телефон два часа преди лягане - не помага на отслабването, но заздравява съня, изтъква Мона.

В Холивуд пък разчитат на формулата 80/20. Актрисата танцьорка Джена Дюан, бившата съпруга на Чанинг Тейтън, демонстрира фантастична фигура. 40-годишната красавица споделя, че се чувства по-добре от когато и да било, откакто е преминала на нашумелия напоследък сред знаменитостите хранителен режим, който ѝ дава свободата да избира какво да консумира в 20 процента от времето. През останалите 80 процента обаче тя трябва да се съобразява с конкретни изисквания на здравословното хранене - четири дни в седмицата е внимателна и на диета, а на петия ден си позволява да се почерпи, например, с любимата ѝ мексиканска храна и вино.

"Не се лишавам. Но през повечето време се старая да избирам здравословни веган храни. Този режим ми помогна не само да възвърна бързо формата си отпреди раждането, но и да се чувствам по-силна и енергична", коментира Дюан. Освен това тя редовно отделя време за тренировки, като най-често залага на пилатес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай