104- годишен варненец пие всичко, без хапчета

Димитър Спасов живее без хранителен режим

104- годишен варненец пие всичко, без хапчета | StandartNews.com

Димитър Спасов от Варна, който наскоро празнува 104-тия си рождения ден, живее без хранителен режим и яде и пие всичко. Лекарства обаче не е взимал никога, а само веднъж е стъпвал в болница за операция от херния.

Той е ветеран от Втората световна война. „Обичам всички хора, обичам да съм усмихнат“, сподели той философията си за дълголетие в интервю за Радио Варна.

„Прабаба ми по линия на майка ми е живяла 102 години. Аз съм на 104. Обичам всички хора, обичам да се усмихвам. Ако някой ми се скара, казвам му недей, по-добре се усмихни. Врагове никога не съм имал, защото аз обичам хората, каза той.

Ветеран съм от войната, от двете фази. Първо в Сърбия - първата фаза, а след това се върнахме през Алпите. Не съм убивал хора, аз съм артилерист. Раняван съм“, разказа още дядо Димитър.

„Всичко, което ми се поднесе - ям и пия. Вино, ракия, докато бях млад - доста така..., но не съм се напивал. Сега си пия по една чаша. Имам две деца - момче и момиче, заминаха си.

Дъщеря ми ми остави две близначки, а сина ми двама близнаци. Имам и правнучки“, казва още столетникът.

Той е категоричен, че съвет за дълголетие никой не може да ни даде.

Една операция от херния са ми правили. Кръвно нямам. Не пия лекарства, сега взимам само за сърдечна недостатъчност. И бастун не ползвам, вървя още“, казва 104-годишният ветеран, който не се плаши от нищо, защото човек има само един живот.

Прочети още : https://www.actualno.com/curious/104-godishen-varnenec-jade-i-pie-vsichko-osven-hapcheta-news_1429210.html
© Actualno.com
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай