Уличният фестивал в Пловдив се завръща на 25 юли

Фестивалът 6Fest организира танцово шествие и концерти на улични музиканти

Уличният фестивал в Пловдив се завръща на 25 юли | StandartNews.com

След миналогодишното си издание в кв. „Капана“, което беше част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, тази година 6Fest ще се проведе с подкрепата на Община Пловдив, като част от културния календар на града на 25 юли.

Фестивалът 6Fest организира танцово шествие и концерти на улични музиканти. Входът е свободен като 6Fest призовава всички посетители да следват актуалните към момента на провеждането му противоепидемични мерки и да спазват физическа дистанция.

Тази година акцентът на фестивала ще е върху танца и музиката. Очаква ни танцово-карнавално шествие по главната пешеходна улица “Княз Александър І”, в което участие ще вземат 7 местни танцови групи от различни стилове. В Kapana Creative District / Капана – квартал на творческите индустрии ще свирят улични артисти.

Водещ на танцовото шествие ще е актьорът Живко Джуранов, познат на пловдивската публика от играта си в Държавен куклен театър Пловдив и Държавна опера Пловдив.

Началото на шествието е в 19:00 ч. от площад "Централен" пред Централна поща. То ще премине през ул. „Княз Александър I“ и ще завърши пред  Джумая джамия.

Участниците в него са: “Dance Home”, “DS Mariposa”, “Елика”, “Emotion dance”, “Зумба Пловдив с Пепи”, “Lindy Hop Пловдив”, “The Center”

Уличните музиканти - Combino Project, "СътвоРиМи", Мерт Асенов ще свирят в квартал Капана от 20:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай