Стунджи: Рокът успява да надвие чалгаджиите у нас

Врагът са само собствените ни неувереност, егоцентризъм и консуматорство

Стунджи: Рокът успява да надвие чалгаджиите у нас | StandartNews.com

"Песента ни на Евровизия е дело на д-р Милен Врабевски, създателя на групата Intelligent Music Project, негови са и текстът, и музиката, като той е автор и на всички песни в репертоара и албумите на групата" Това каза великолепният .барабанист Стоян Янкулов-Стунджи в интервю за Монитор.

За гордост на всички ни аранжиментът и музикалният облик на Intention са както благодарение на Бисер Иванов и Иво Стефанов, така и на Саймън Филипс, който е копродуцент на голяма част от музиката на IMP.

За мен е чест, че са избрали тъкмо мен да изсвиря неща, които е изсвирил първоначално Саймън Филипс. Той е легенда за мен още от ранните ми години като музикант и разбирате с какво вълнение сега работя заедно с него, благодарение на това, че д-р Врабевски ни събра в тази невероятна рок група.

 Да се изправим срещу онова, което ни плаши, като осъзнаем, че врагът не е никой друг, а само собствената ни неувереност, неудовлетвореност, егоцентризъм и консуматорство.

Да променим целите и намеренията си, като започнем да живеем в помощ на другия, само тогава ще се почувстваме наистина удовлетворени. Ето това казваме на целия свят чрез тази песен! И бих искал сега да призова българите, които живеят в чужбина, да гласуват за нас на конкурса.

Знаете ли, българите обичат рок музиката, колкото и да се повтаря навсякъде, че чалгата надделява. Аз мисля, че няма някой, който да не се зарадва на една хубава рок песен.

 Защото влиянието на изкуството върху чувствата, мислите и духовността на човека винаги е спасявало, винаги е давало кураж и надежда. Ние, хората на изкуството, виждаме как си тръгва публиката от един концерт, от едно представление, от един спектакъл, виждаме как е развълнувана, приповдигната и как се променя, след като сме я докоснали. Така че – кураж! И ето затова е и нашата песен Intention.

 Нямам и никога не съм искал да имам жанрови ограничения, а дори съм се стремял през целия си живот да изуча всички стилове и всички жанрове еднакво добре и да мога да ги свиря. Няма цена, когато наистина искаш нещо, полагаш всички усилия, за да го постигнеш.",каза Стунджи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай