Студиа обявиха фаворитите си за „Оскар“

Сони, A24 и Нетфликс са в разгара на голямото надцакване

Студиа обявиха фаворитите си за „Оскар“ | StandartNews.com

Някои от студиата, чиито продукции ще се борят за Оскарите, обявиха фаворитите си сред актьорите. Така стана ясно, че голямо надцакване е в пълен ход, въпреки че официалните номинации на Академията ще бъдат оповестени на 13 януари.  От Сони, чиито хит „Имало едно време в Холивуд“ на Тарантино е един от най-ярките претенденти, коментират, че Леонардо ди Каприо трябва да бъде в топ 5 на главните роли, а Брад Пит в топ 5 на поддържащите.  Досега бившият съпруг на Дженифър Анистън и Анджелина Джоли е номиниран 3 пъти. Според анализаторите Пит е с по-големи шансове за статуетка, тъй като Ди Каприо получи сравнително наскоро – през 2016-а за „Завръщането“ на Иняриту.  Другите състезатели на Сони са Матю Рис и Том Ханкс за „Хубав ден в квартала“, като българският зет най-вероятно ще бъде номиниран за поддържаща партия.

Претендентите на A24  са Уилям Дефо и Робърт Патинсън във „Фарът“, като новият Батман ще посегне към Оскара за главна роля, а за корифея това би била пета номинация. От Netflix са разпределили доста сигурната бъдеща  плячка така – Антъни Хопкинс и Джонатан Прайс за „Двамата папи“ на режисьора Фернанду Мейрелис ("Градът на Бога") и сценариста Антъни Маккартън ("Бохемска рапсодия", "Теория на всичко").

Гениалният Антъни Хопкинс е Бенедикт XVI, а Прайс, който досега няма номинация за главна роля, е бъдещият папа Франциск. Историята е за съперничеството между тях. Зад стените на Ватикана се води дуел между традицията и модернизма, между греха и прошката, но двамата мъже не само сблъскват своите принципи, но и откриват общата си вяра в бъдещето на институцията. "Най-трудното нещо е да слушаш. Да чуеш неговия глас. Гласът на Бога", казва Хопкинс в трейлъра. От Walt Disney и 20th Century Fox обаче искат всички номинации за звездите си. Според тях и двамата им актьори от „Ford против Ferrari“ трябва да бъдат в топ 5 на главните роли – Мат Деймън и Крисчън Бейл. От Warner Bros е излишно да казват каквото и да било – Хоакин Финикс със сигурност ще грабне „Оскар“ за Жокера.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай