Стинг в нов латино дует

Култовият певец пее в новия албум на Мелъди Гардо

Стинг в нов латино дует | StandartNews.com

Световнопризнатата изпълнителка и автор на песни Мелъди Гардо обяви премиерата на дългоочаквания си нов албум - ‘Sunset in the Blue’. Заедно с новината за албума излезе и първият сингъл от него "Little Something", в който певицата си партнира със 17-кратния носител на „Грами“, музикалната икона Стинг.

В песента изключителните гласове на Гардо и Стинг звучат нежно и красиво в раздвижен ритъм с поп и латино елементи. Миксът е дело на 4-кратния носител на „Грами“ Робърт Ортън, работил с Лейди Гага и Лана Дел Рей. Автори на “Little Something" са самите музиканти заедно с дългогодишният  приятел и партньор на Стинг – китаристът Доминик Милър и френският продуцент Jen Jis.

„Песента носи простичка, но заразителна радост. За мен беше удоволствие да творя музика с изключителната Мелъди Гардо и се надявам, че ще чуете усмивките в гласовете ни”, споделя Стинг

„В тези трудни времена единственото спасение за нас музикантите е да творим заедно. Бях щастлива, когато Jen Jis ми предложи да направим песента в дует със Sting. Осъзнавах, че за мен това е превключване към друг музикален жанр и се радвам, че имах възможност да се предизвикам с нещо различно... това е музиката“, добавя Мелъди

Изолирана в дома си в Париж през май 2020-а, Гардо привлича вниманието на световните медии като обявява в профилите си в социалните мрежи кастинг за музиканти, които нямат възможност да работят заради ограниченията от Ковид-19. С тяхна помощ тя създава виртуален оркестър за сингъла From Paris With Love. През юни тя реализира първата студийна сесия след изолацията в легендарното „Аби роуд“ заедно с Кралския филхармоничен оркестър, след отварянето на студиото, което затвори врати за първи път от 90 години насам заради пандемията.  

Предстоящият 5-ти студиен албум ‘Sunset in the Blue’ ще излезе на 23-ти октомври и ще е оркестрален празник на джаз историята на Гардо. За новия си проект изпълнителката отново работи заедно с екипа, с който създава платинения си албум ‘My One and Only Thrill’ – продуцента Лари Клайн( Joni Mitchell, Herbie Hancock), аранжора и композитор Винс Мендоза ((Björk, Robbie Williams, Elvis Costello) и легендарния студиен инженер Ал Шмид, работил с Франк Синатра, Боб Дилън и Пол Маккартни. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай