София няма да остане без джаз

Фестивалът “A to Jazz 2020” стартира на 3 юли в столицата.

София няма да остане без джаз | StandartNews.com

"Не можем да оставим София без джаз". Това обяви във Facebook Петър Димитров, създателят на най-добрия летен фестивал, провеждан у нас през последните години - A to JazZ

Фестивалът “A to Jazz 2020” стартира на 3 юли в столицата. Тази година обаче вместо традиционния джаз купон на открито в парка, организаторите ще предложат 7 концерта през юли на открита сцена "Платформа А6" при НДК срещу билет.

“След много разговори с всички наши партньори решихме, че е важно да подкрепим артистите, за които тази година е особено тежка, и благодарение на които всяка година столицата ни поне за три дни е Джаз. С огромно удоволствие искам да Ви представя 7-те специални A to JazZ концерта през юли, които ще проведем в партньорство със Столична община и Национален дворец на културата, всеки с ограничен капацитет и с билет за достъп. Те са вече в продажба, а с всеки закупен билет за A to JazZ Concerts ще помогнете директно както на джаз изпълнителите, така и на нашия фестивал, който понесе сериозен удар”, обясни Димитров чрез Фейсбук страницата на фестивала. Билетите вече са в продажба в мрежата на EpayGo.

Датите на 7-те концерта през юли, са:

3 юли – Белослава

4 юли – Ангел Заберски квартет

5 юли – Влатко Стефановски и Теодосий Спасов

10 юли – Милица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет

11 юли – Христо Йоцов „Jazz cats”

12 юли – Двоен концерт на Миро Иванов & The Little Alies и Desy & The Visual Madmen

24 юли – Хилда Казасян „Да послушаме кино“

В заключение Димитров се обръща към верните почитатели на джаза с думите: "Елате да споделим магията на джаза! Всички ние имаме нужда от Вашата подкрепа!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай