Режисьорът на "Титаник" снима Соня Йончева във филм?

Оперната дива е разговаряла за бъдещ проект с Джеймс Камерън

Режисьорът на "Титаник" снима Соня Йончева във филм? | StandartNews.com

Соня Йончева вероятно скоро ще изгрее и в Холивуд. Световната оперна дива е разговаряла със самия Джеймс Камерън и едва ли има съмнение, че режисьорът на „Титаник“ и „Аватар“ е останал очарован от нея. Двамата надали са обсъждали капризите на времето, по-скоро са коментирали графиците си заради бъдещ съвместен проект. Киното ще бъде поредното предизвикателство за Йончева, която обожава творческите експерименти. Затова тя споделя, че животът й е толкова динамичен, че често е буквално непредсказуем. Най-близкото й приключение с БГ привкус е големият й концерт в дует с Пласидо Доминго на 31 август в София пред „Свети Александър Невски“. Както вече се знае, пуснати са още 1000 билета за спектактъла, продават и виртуални пропуски за онлайн излъчването му. Допълнителните места няма да застрашават сигурността и здравето на останалата публика в пандемичната ситуация. Концертът пред храма за 5000 меломани ще бъде разделен в две части, като почитателите ще чуят репертоар, избран от певците специално за събитието. Родената в Пловдив звезда готви и българска изненада - с Пласидо Доминго, който е неин ментор, ще представят страната и столицата ни като културни територии, чиито жителите имат отношение към класиката.

Соня Йончева винаги споделя, че никога не е имала съмнение в своето музикално бъдеще. Но дори и в най-смелите си мечти не си представя толкова бляскава планетарна кариера. Сред качествата, които я движат напред, назовава своята последователност – тъкмо тя я провокира по пътя към всеки следващ връх. Тази нейна смелост й помага през пандемията – Йончева не допуска никаква паника в семейството, което остава за месеци наред в дома си в Женева. Неслучайно албумът на звездата, който излезе през март, се нарича „Rebirth“ - “Прераждане”. Именно този проект, върху който работи в продължение на 10 години, тя ще представи с Пласидо Доминго и Софийската филхармония. В него звучат   Монтеверди и “Заблеяло ми агънце”, испански хакари и английски мадригали.

Йончева обича да се връща в България - през 2020-та пя в Античния театър в Пловдив. Следващите овации, които я очакват, са в Милано, Мадрид, Барселона, Баден-Баден, Тулуза, Монпелие, Берлин, Брюксел, Атина, Любляна, Виена, Париж, Цюрих, Хамбург и „Метрополитън“ в Ню Йорк. Феноменалният Валерий Гергиев неслучайно я нарича „мечтата за всеки диригент“ - с богат на нюанси глас, артистичност, красота, характер, готова да рискува.

Соня дължи старта в класиката на майка си Теменуга - и най-вече на таланта си, даден й от Бога. Както се знае, брат й Марин също е оперен певец – той е първият победител в риалити шоуто „Стар академи“. Йончева е приета в консерваторията на Женева с най-висок успех, първа в списъка, освободена от всички предмети. После обира първите награди в българските конкурси в София, Бургас, Варна, а още като студентка е лауреат на международните състезания в Милано под патронажа на Николай Гяуров и Мирела Френи и в надпреварата под егидата на Монсерат Кабайе, за да се стигне до победата и в “Опералия” на Пласидо Доминго, където е удостоена със специалния приз Cultur Arte. Очарованият Доминго я кани да пее на грандиозната гала за 70-ия му рожден ден. Двамата участват в „Ковънт гардън“ за откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. По-късно синът му става агент на Соня, а Марта, съпругата на Пласидо Доминго, е близък приятел и най-доверен съветник на Йончева.

Където и да се намира под слънцето, Соня не се разделя с мъжа си, диригента Доминго Хиндоян, с двете им деца - Матео на 6 и София на 2, и с майка си. Доминго разказва, че е усетил огъня между тях още при първата им среща, но животът имал други планове – и отложил за кратко любовната им история. А сега, преди броени дни, българското сопрано и венецуелският диригент, отпразнуваха седмата годишнина от сватбата си.

„Да, да, да! Винаги ще го казвам,  гледайки към бъдещето с лоялност и мъдрост, живеейки в настоящето със страст и любов! И миналото ще ни се усмихне с мистериозните си очи. Честита седма годишнина, мой Латино!“, пише Йончева в социалните мрежи. „Това беше единствената слънчева дата в този месец“, отвръща Хиндоян. Те обаче се срещат за първи път пет години преди сватбата си – през 2009-та. Тогава Соня се дипломира в Женева, а той е сред изпитващите в консерваторията. Но тя била на представление в Мадрид и не успяла да се види с диригента в уречения от учебната програма час.

„Когато я  срещнах след пет години, знаех, че съм готов. Знаех, че и тя е готова и ѝ казах "Ще се оженя за теб след 15 дни". Имах чувството и сигурността, че тя е точната в моя живот. Имах пълната убеденост за любовта, за страстта и за всичко останало. Бях сбъркал само в едно - не се оженихме след петнайсет дни, а след 6 месеца“.

Двамата често работят заедно, но не всяка цена. „Стараем се да градим кариерата и развитието си независимо с възможно изключение за специални поводи като Коледа. Но подкрепям съпруга си по всякакъв възможен начин“, заявява любимката на Пласидо Доминго пред opera-online.com.

Неотдавна Соня завладя и испанската публика със серия от концерти с произведения от Верди, Леонкавало, Джилда Рута, Тости, Джузепе Мартучи, Пучини. Наред със суперлативите медиите в кралството отбелязаха, че българката е от първите световни звезди, които гастролират след дългия период на пандемични ограничения и затворени зали заради Ковид 19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай