Правят екшън филм за Ботев в родния му Калофер

Сценарият е почти завършен и е по оригиналните разкази на Захари Стоянов

Правят екшън филм за Ботев в родния му Калофер | StandartNews.com

Този април в Калофер започват снимките на игрален филм за поета-революционер Христо Ботев, съобщи кметът на града Румен Стоянов.

Преди месец в Калофер бе учреден инициативен комитет, който започна национална кампания за събиране на средства за игрален филм за Христо Ботев. Членовете му непрекъснато се увеличават и вече са повече от двадесет, а в разкритата дарителска сметка до момента са събрани над 20 000 лева, каза Румен Стоянов.

"Важно е всеки българин да почувства тази инициатива в сърцето си. Средствата не са толкова много. След филма за Левски, жителите на Калофер искат да бъде направен игрален филм и за великия син на нашия град Христо Ботев", посочи Стоянов. Той добави, че идеята за заснемането на игрален филм за Ботев е подкрепена от много родолюбиви българи и организации в страната.

По думите на кметът, режисьор на филма ще бъде Максим Генчев. Сценарият е почти завършен и е по оригиналните разкази на Захари Стоянов. По-голямата част от филма, почти 70%, ще бъде сниман в Калофер. Само някои от сцените ще са изнесени в Козлодуй и средновековната крепост във Видин.

По думите на Румен Стоянов вече има и избран изпълнител за главната роля. Бюджета на филма ще е около 500 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай