По пътя към "Оскар": Бакалова с поредна номинация

Бургазлийката бе почетена от Гилдията на актьорите

По пътя към "Оскар": Бакалова с поредна номинация | StandartNews.com

Само ден след сензационната си номинация за "Златен глобус", Мария Бакалова се включи в надпреварата за друга престижна награда. Гилдията на актьорите съобщиха своите фаворити от киното и бургазлийката в Холивуд получи номинация за най-добра актриса в поддържаща роля с играта си в "Борат" 2. Тя ще премери сили срещу Глен Клоуз за "Елегия Хилбили", Оливия Колман за "Бащата", Юн Ю-джун за "Минари" и Хелена Ценгел за "Новини от света".

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани покойния Чадуик Боузман за "Петима от една кръв", Саша Барън Коен за "Процесът срещу Чикаго 7", Даниел Калуя за "Юда и черният месия", Джаред Лето за "Малките детайли" и Лесли Одъм младши за "Една нощ в Маями".

Призът за най-добра актриса ще си оспорват Ейми Адамс за "Елегия Хилбили", Вайола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса", Ванеса Кърби за "Да намериш отново себе си", Франсис Макдорманд за "Земя на номади" и Кери Мълиган за "Момиче с потенциал".

Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Риз Ахмед за "Без звуци в живота", Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", Антъни Хопкинс за "Бащата", Гари Олдман за "Манк" и Стивън Юн за "Минари".

Филмите "Петима от една кръв", "Ма Рейни: Майката на блуса", "Минари", "Една нощ в Маями" и "Процесът срещу Чикаго 7" са номинирани за водещата награда за най-добър актьорски състав.

С номинации за най-добър каскадьорски състав са филмите "Петима от една кръв", "Мулан", "Новини от света", "Процесът срещу Чикаго 7" и "Жената чудо 1984".

Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на "Оскар"-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

Церемонията за наградите на Гилдията на актьорите беше пренасрочена от 14 март за 4 април, за да не съвпадне с шоуто за водещите музикални отличия "Грами".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай