Паметна плоча за Калата и Стояна

Заради поставянето на плочата ще бъде облагородено цялото пространство наоколо

Паметна плоча за Калата и Стояна | StandartNews.com

Обща паметна плоча на Нейчо Попов, Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова ще бъде поставена на 13 юли на софийската уличка "Люботрън" 96, където те са живели до последните си дни. Това съобщи БТА, цитирайки Евгени Боянов, мениджър на Стоянка Мутафова през последните пет години от нейния живот. Негова е идеята за мемориала, реализирана със съдействието на Сатиричния театър, сред чиито основатели са тримата актьори.

"За идеята си срещнах съдействие на всяка врата, на която почуках", каза Боянов. Това според него показва, че Стоянка е един обединител на добри каузи.

Заради поставянето на плочата ще бъде облагородено цялото пространство наоколо - нови плочки на тротоара, нов паваж, нов бордюр. Евгени Боянов благодари лично на арх. Огнян Кръстев, подготвил цялата документация около проекта, и на Иво Пенев от Столичния инспекторат, който помогнал за премахване на графитите и кабелите около терена.

Датата на поставянето също не е случайна - на 13 юли е рожденият ден на Нейчо Попов, който е и трети съпруг на Мутафова. "Тъжно е, но е факт, че досега никой не се е сетил на постави паметна плоча с имената на Попов и Калоянчев", коментират от близкото обкръжение на именитите българи. Междувременно излезе и петото допълнено издание на биографията на Стоянка Мутафова - "Добър вечер, столетие мое". Новите 32 страници са с разказите на Татяна Лолова, Лили Иванова, Йорданка Христова, Кичка Бодурова и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай