Официално:Мария Бакалова се бори за Златен глобус

Тя е първата родна актриса с това постижение

Официално:Мария Бакалова се бори за Златен глобус | StandartNews.com

Новата родна звезда в Холивуд - Мария Бакалова, официално е първата българка с номинация за "Златен Глобус" - за ролята си в "Борат" 2 на Саша Барън Коен. 

Номинациите за престижната награда бяха обявени от Сара Джесика Паркър. В категорията за най-добра актриса в мюзикъл или комедия нашенката ще се бори срещу ветеранката Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън, Аня Тейлър-Джой и Розамунд Пайк.

Превъплъщението ѝ в Тутар - 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Борат, изигран от Саша, вече ѝ донесе както признанието на критиката, така и редица награди. Освен това я е на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на престижния кино сайт IMDb.

Самият Саша Барън Коен също е в надпреварата - за най-добър актьор в мюзикъл или комедия за завръщането си в култовия образ на Борат. Освен това "Борат" 2 получи номинация за "Златен Глобус" за най-добър мюзикъл или комедия. Саша ще се бори още в категорията за най-добра поддържаща роля за участието си в "The Trial of the Chicago 7".

Ал Пачино получи номинация за най-добър актьор в драматичен сериал за "Hunters". Кейт Бланшет и Никол Кидман ще премерят сили в категорията за най-добра актриса в минисериал или тв филм. Дейвид Финчър получи номинация за най-добър режисьор. Сър Антъни Хопкинс и Гери Олдман ще се борят в категорията за най-добър актьор в драматичен филм, в която е номинран и покойния Чадуик Боузман. Сериалът за британското кралско семейство "Короната" получи номинация за най-добра драма. Освен това Оливия Колман и Ема Корин бяха номирани за "Най-добра тв актриса" за ролите си на Елизабет II и принцеса Даяна. 

Седемдесет и осмата церемония за наградите "Златен глобус" ще бъде предавана от двете крайбрежия на САЩ. Водещите на шоуто Тина Фей и Ейми Полър, които се завръщат като домакини за първи път от 2015-а, няма да се намират в едно и също помещение. Фей ще предава на живо от зала "Рейнбоу" на върха на центъра "Рокфелер" в Ню Йорк, а Полър ще бъде на обичайното място, на което се провежда церемонията - хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс, Калифорния.

Това е първият път в 78-годишната история на наградите "Златен глобус", когато шоуто се организира на различни места. Не за първи път обаче наградна церемония се провежда едновременно на две различни места. В средата на 50-те, в продължение на няколко години, Оскарите се раздават в Ню Йорк и Лос Анджелис, припомня изданието. Решението Тина Фей да предава от Източното крайбрежие, а Ейми Полър - от Западното, е опит Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда отличията, телевизията Ен Би Си и продуцентите да се "нагодят" към необичайната ситуация във времето на коронавирусната пандемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай