Най-новият филм на Командарев на конкурс в Сараево

„В кръг“ ще направи световната си премиера през август, а у нас - през ноември

Най-новият филм на Командарев на конкурс в Сараево | StandartNews.com

Най-новият филм на Стефан Командарев „В кръг“ ще направи световната си премиера в основната конкурсна програма на 25-тото издание на кинофестивала в Сараево, който ще се проведе между 16 и 23 август тази година.

Председател на журито тази година е режисьорът Рубен Остлунд, чийто последен филм The Square (“Квадратът”) спечели Златна Палма на фестивала в Кан и беше номиниран за Оскар през 2017-а. Членове на журито са директорът на международния филмов фестивал в Ротердам, Беро Бейер, директорката на международни филми на Netflix, Фуна Мадука, сръбската актриса Йована Стоилкович и македонската режисьорка Теона Митевска.

„Щастливи сме от тази селекция. Това е страхотно място за премиера, като тепърва ще стават ясни и останалите фестивали, в които ще участваме. Но за нас най-важната публика е тази в България и с най-голямо вълнение очакваме тръгването на „В кръг“ по кината от 8 ноември“, споделя Стефан Командарев.

„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Заглавието ще разкаже историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. По примера на първия филм и този също е сниман в един кадър за по-голямо въздействие и автентичност. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев – Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев – Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“. Някои от актьорите участваха и в първия филм на Командарев „Посоки“, който разказваше за таксиметрови шофьори. Очаква се последният филм от трилогията да бъде посветен на лекарите от „Спешна помощ“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай