Монолози в Сатирата

Славчо Пеев, Кирил Бояджиев и Явор Борисов се изповядват в новата сцена

Монолози в Сатирата | StandartNews.com

Фотограф Темелко Темелков

„Бил съм баскетболист, художник, сценичен работник, пиар на футболен отбор, директор на театър - дори на два, баща съм на две деца и дядо на четири внучета. Но винаги съм бил артист, който е играл на няколко континента“, казва Славчо Пеев. Един от доайените в храма на смеха се изповядва в моноспектакъла си „Сатирични истории“.  В етюдите му оживяват колеги и приятели – от Георги Георгиев от русенския театър, който категорично му обяснява, че трябва да зареже баскетбола и да се отдаде на актьорлъка, до чукащия на хотелската врата в 5 часа заранта Калоянчев, и Парцалев, който слиза от Мини купъра и казва: „Абе, все едно, че се пързалях по гъз на асфалта“. Герои в монолозите са му още Кольо Анастасов, Константин Коцев... Супер интересен е разказът за мачовските младини на Славчо в компанията на композитора Ангел Михайлов и бъдещия киногений Милош Форман. Тримата са заедно на нашенското Черноморие, когато идва вестта за нахлуването на съветските войски в Прага през 1968-а. „Милош млъкна и не проговори 10 дни“, връща лентата Пеев. След време получава интифа от Форман, който вече е в Щатите, че трябва да работят заедно, но добри хора го привикват и го отказват от всякакви мечти за пробив в международното кино. Славчо изпълнява и страхотни песни по стихове на Валери Петров и Радой Ралин в дует с Мартин Каров на пианото, който е и режисьор на шоуто. Има още двама партньори – Любо и Ачо Розата. Всичко това се случва на новата, трета поред, наречена Хепи сцена в Сатирата, която е на мястото на някогашния клуб.       

Кирил Бояджиев, който се прослави като Йосиф от „Откраднат живот“, пък предлага история за всеки, който е, ще бъде, имал е или има баща.

Неговото моно се казва „Помощ, имам две деца“ по Здрава Каменова. Това е истерично смешна и сърдечна среща с мъж, който остава вкъщи с отрочетата си, за да даде възможност на жена си да прави кариера. Следва тежка битка между мъжкото начало и дълга към семейството. Дали ще оцелее, дали ще се пречупи? Дали ще намери начин да се наспи, да се изкъпе, да остане насаме с нея – неизживяната си страст. Какво го прави щастлив? Ироничен и затрогващ поглед към бащинството.

„Тъп оптимист“ е авторската стендъп комедия на Явор Борисов, режисиран от шефа си Калин Сърменов.

„И така, потопен и опиянен от изкуството изведнъж се опомних на 35. Не ме разбирайте погрешно - съвсем не се оплаквам, но реших, че е време да променя малко лайфстайла (тази стара българска дума) и да започна да се държа като зрял човек. И се хванах за главата... Откъде да започна? Тепърва! Кариера? Да градя семейство, бъдеще? Мамка му – 35, бял, артист, хетеро и ям месо! Замислих се и си дадох сметка, че преди 15 години съм бил на 20, след 15 ще съм на 50! Евентуално!“, лее се Явор.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай