Мики Рурк с поредна пластична операция

Някогашният секс символ, който иска да го погребат в Украйна, ще снима нов филм

Мики Рурк с поредна пластична операция | StandartNews.com

Мики Рурк се появи в „Good Morning, Britain“ с лице, преживяло поредна пластична операция. Някогашният секс символ от „Девет седмици и половина“ от години е маниакално пристрастен към този вид интервенции. Той се „почерпи“ с освежена физиономия за рожден ден № 67, който беше на 16 септември. Някои отзиви в социалните мрежи бяха крайно отрицателни за холивудския ас. „Мики, помири лицето си  със света“, написа сценаристът Джим Тайлър. Сенатор Линдзи Греъм пък отсече, че Рурк е заприличал на „неотдавна разведена лелка, която се кани да сваля девстеник“. Актьорът боксьор, който тези дни се изцепи в интервю, че иска да го погребат в украинското село Загорци в Хмелницка област, където живее бабата на неговия приятел и помощник Дмитрий Корнейчук, обаче е доволен от себе си - в момента пише сценарий за следващия си филм.

Да припомним, че Рурк десетки пъти е бил във фокуса на медиите заради многото си пластични операции, които в миналото най-често се налагаха след екшъни на ринга. При крайно жестоко счупване на носа, дори се наложи да му трансплантират хрущял от собственото му ухо. През 2008-а Рурк призна пред журналисти, че се е провалил в избора на най-добрия хирург и затова резултатите са плачевни. Именно тогава той се лиши от хубавото си и различно лице, което го направи звезда през 80-те.  Въпреки визуалната драма или може би благодарение на нея, Рурк получи няколко роли на брутални герои – „Железният човек 2“, „Непобедимите“, „13“, „Град на греха 2“...  През 2018-а той се разписа с участие в два филма – „Тигър“ и  Nightmare Cinema. Страстта на Рурк към бокса се появява в ранното му детство, което е доста сложно. Родителите му се развеждат, когато е на 7. Той започва да се мести от град на град с майка си, докато тя не се омъжва за бивш полицай. Отношенията на момчето с пастрока са изпълнени с напрежение, защото ченгето изисква дисциплина и безпрекословно подчинение. Точно като в най-гадните американски филми Мики и майка му често опитват юмруците на втория си баща.  „Той провали много неща в живота ми. И до днес се боря с негативното у себе си, боря се да запазя позитивното, което все пак остана у мен. Но дълго време не можех да се отърва от контрола на този човек“, споделя актьорът в „Ню Йорк таймс“.

Мики влиза в боксовата зала на 12, за да излее агресията си на ринга. Убеден е, че ще направи кариера, докато приятел не го вика за училищна пиеса. На 19 влиза в култовото Актьорско студио на Ли Страсбърг. В свободното си време обикаля кастингите, но напразно. Най-накрая Стивън Спилбърг го пуска като статист в „1941“. Следват епизодични появи, а през 1981-а получава епизодична роля в трилъра „Body Heat“. Критиците веднага оценяват младия актьор, публиката – също. Следват „Годината на дракона“, за да се стигне до „Девет седмици и половина“.

През 90-те кариерата му зацикля фатално – продукциите, в които се включва заради хонорарите, са пълен провал.  Той изпада в серия от депресии и се пропива безнадеждно. Младата и красива Кари Отис, за която се жени след дуета им в „Дива орхидея“, го напуска – разводът буквално го съсипва физически. Възкръсението е през 2005-а с „Град на греха“ и „Домино“. През 2008-а е напълно реабилитиран с „Кечистът“ на Дарън Аронофски – получава номинация за „Оскар“, а филмът завоюва „Златен лъв“ във Венеция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай