Международен фестивал на комедийния спектакъл в Габрово

Единадесетото му издание се провежда през година като част от Дните на хумора и сатирата в града

Международен фестивал на комедийния спектакъл в Габрово | StandartNews.com

Днес се открива 11-ото издание на фестивала на комедийния спектакъл. Той се провежда през година като част от програмата за Дните на хумора и сатирата в града.

Организатор е Драматичният театър „Рачо Стоянов”, а селекционер на фестивала е Мирела Иванова, драматург в Народния театър „Иван Вазов”.

Осем представления от страната и от Северна Македония ще се играят на три сцени в петте фестивални дни.

Първата фестивална вечер ще бъде открита с постановката на Драматичния театър „Рачо Стоянов” в Габрово „Начало на спектакъла” на режисьора Васил Дуев. Останалите спектакли са „Мартин, Данчо и майка им” с автор и режисьор Камен Донев, постановка на Драматичния театър в Пловдив, „Емигрантски рай” от Димитър Динев, режисьор Катя Петрова, постановка на Театър „София”, „Господа, другари, pichove и дами” с режисьор Димо Дешев, постановка на Драматично-кукления театър „Иван Радоев” в Плевен, „Коя гад изяде кашкавала” под режисурата на Теди Москов, постановка на Драматичния театър „Сава Огнянов” в Русе, „Квартет за двама” с режисьор Владимир Петков, постановка на Театър „Възраждане”, „Мъни, мъни, мъни” - постановка на театър Куманово от Република Северна Македония, и „Един безумен ден” от Пиер Дьо Бомарше с режисьор Михаил Петров, постановка на Народния театър „Иван Вазов”.

На 17 май, след края на последното представление, чрез гласуване в специална урна, поставена в централното фоайе на театъра, публиката ще определи кои ще са носителите на двете награди в категориите за най-смешен спектакъл и за най-смешен актьор.

Фестивалната програма включва и съпътстващи събития – музикални изпълнения и циркови представления. Училище за клоуни пък ще предложи забавления за децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай