Бакалова преди Оскарите: Нощите са ми безсънни

Това е животът, така че - наслади се на момента, заяви актрисата

Бакалова преди Оскарите: Нощите са ми безсънни | StandartNews.com

Остават броени часове до най-чаканото кино събитие на годината - раздаването на Оскарите. За първи път в историята за златна статуетка се бори и българска актриса. Мария Бакалова е с номинация в категорията за най-добра поддържаща женска роля. 93-тата церемония на Оскарите обаче ще премине под знака на пандемията от коронавирус - без тълпи от фенове и фотографи и с ограничен брой гости.

След близо 20 спечелени награди за ролята си в „Борат 2" и 40 номинации , сред които за „Златен глобус” и „Оскар” - Мария Бакалова вече е истинска сензация в киното. Само на 24 години тя има договор с най-голямата холивудска агенция за таланти. А престижното списание „Variety" й отреди място в класацията си за най-влиятелните жени на 2020 г. Часове преди Оскарите актрисата даде специално интервю за Нова. В него сподели, че последните месеци най-вече е нараснала отговорността й.  

„Доста повече хора вече могат да видят постъпките ти, да слушат думите ти, защото трябва да се стараем да даваме добър пример, поне доколкото ми се иска да вярвам”, заяви Мария Бакалова.

Въпреки сериозната конкуренция на Глен Клоуз в категорията поддържаща женска роля, Бакалова е сочена за фаворит за отличието. Това показват последните прогнози на най-големите световни сайтове за залагания.

„Интересно е, на бързи обороти върви всичко, стряскащо е, но пък това е животът, така че - наслади се на момента. Аз се наслаждавам наистина, напрежението е голямо и изисква много безсънни нощи и голяма подготовка”, заяви Бакалова.

"Радвам се, че тази нощ ще можем да се насладим заедно на тази първа крачка за България. Аз съм с вас и вярвам, че Вие сте с мен. Отговорността е голяма, защото трибуната вече е голяма. Трябва да се стараем да даваме добър пример. Всичко върви на бързи обороти, стряскащо е, но това е животът", каза още Бакалова.

Трескава подготовка тече и на местата, от които церемонията ще се излъчва на живо. Заради пандемията „Оскарите” ще се провеждат едновременно от Лос Анджелис, Лондон и Париж.

Тази година обаче най-важното място ще е железопътната гара в центъра на Ел Ей.

„COVID-ситуацията наложи подход, в който всичко да е някак по-интимно. Така че ще бъдем тук само с номинираните, техните придружители и водещите”, обясни Стейси Шер, продуцент на 93-ата церемония на „Оскарите”.

И докато гарата става все по-бляскава - с пищни декори, цветя и шатри за гостите, то пред емблематичния театър „Долби” в Холивуд е почти празно. Мястото-домакин на Оскарите в последните десетилетия, днес изглежда така, както работещите наоколо не са го виждали никога.

„Обикновено преди церемонията всички улици в района са затворени, разпъваше се огромният червен килим, екипи от продуценти се разхождаха навсякъде, за да подготвят това грандиозно шоу, което се провеждаше тук”, обяснява Джонас Силва.

Но дори и червеният килим да смени мястото си, а тълпите от фотографи и фенове да липсват - златните статуетки остават също толкова престижни и значими за победителите. А на една от тях скоро може да пише българско име.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай