Литургия за Великден и „В кръг“ по Нова телевизия

Филми и концерти са в програмата за празника

Литургия за Великден и „В кръг“ по Нова телевизия | StandartNews.com

По време на великденските празници ефирът на Нова телевизия ще поднесе на зрителите приятно настроение и положителни емоции.  Филмовата програма на Разпети петък започва с „Хрoниките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешникът“ от 12,30 часа и романтиката „Яж, моли се и обичай” с носителката на „Оскар“ Джулия Робъртс и Хавиер Бардем - от 15,15 часа. Вечерта е запазена за веселите летни премеждия на приятелските семейства Чобанови и Сиромашки и новия епизод на „All Inclusive“ от 20 часа. На Велика събота зрителите ще се потопят във вълшебния свят на Дисни с трогващата анимация „Отвътре навън” от 13 и приказната лента „Омагьосана“ от 15 часа. Вечерта ще има много усмивки с поредните предизвикателства, пред които ще се изправят участниците в приключението „Един за друг“, а след това за настроението ще се погрижи концертът „Всичко – най-доброто от Мария Илиева” от 22 часа. Oт 23,30 часа Нова телевизия ще предава на живо Пасхалното богослужение от храм "Свети Александър Невски". Спазвайки мерките за безопасност в извънредната ситуация, зрителите ще могат да проследят църковната служба на Възкресение Христово от домовете си и да избегнат струпванията около храмовете в празничната нощ. Веднага след това, от 00.30 часа, филмът „Синът Божи“ ще преразкаже историята за живота на Исус Христос.

В 03.00 часа предстои директното излъчване на вдъхновяващия спектакъл в подкрепа на борбата с COVID-19 „Един свят: Заедно вкъщи”, с което медията се включва в глобалните усилия за справяне със заразата заедно със Световната здравна организация и движението Global Citizen. Сбитието с участието на известни личнности ще може да бъде проследено и в неделния ден от 12,30 часа.

Великденската неделя ще предложи премиерния романтичен филм „Пролетно пробуждане“ от 14,30 чака, а след това и поредната порция изпитания за двойките в „Един за друг“ от 20. Своя дебют на телевизионния екран от 21 и 30 часа ще направи и българският филм „В кръг“, който има 9 награди от международни фестивали. Драмата е за необикновената нощ срещу 10 ноември 1989 година, когато три двойки патрулиращи полицаи ще преминат през различни ситуации, разтърсващи животите им. Лентата на Стефан Командарев, която направи своя кинодебют в края на миналата година, продължава темите от „Посоки” – първия филм от планираната трилогия. „Сигурни сме, че нашият филм ще достигне до широката публика, ще развълнува, ще разсмее и ще отклони за малко вниманието на зрителите от потоците с  новини за коронавируса. Изкуството и киното лекуват!“, споделя Стефан Командарев. Сред неговите звезди са Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев-Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян. Пред камерите са и водещите на „Здравей, България“ Аделина Радева и Виктор Николаев.

В празничния понеделник, 20 април, зрителите ще се срещнат с голямото приключение в „Изобретението на Хюго“ – от 9,30 часа, както и с героите от втората част на фентъзито „Хрониките на Нарния: Принц Каспиан” в 12,30. Маратонът продължава със комедията „Като рицарите“, а вечерта гледаме ще се справят с новите превъплъщения участниците в шоуто за звездни трансформации „Като две капки вода“. Следващата седмица Луна ще бъде сексапилната Камила Кабейо, а Галя - лиричната Алиша Кийс. Тото ще влезе отново в мъжки образ с Джо Кокър, а JJ ще продължи като Бионсе. Маги Джанаварова ще се раздвои между Галя и Миро от „Каризма“, а Дара – между Катя и Здравко от „Ритон“. Фики ще трябва да изкачи още едно музикално стъпало с Лучано Павароти, а Анди ще се върне в отминали времена с Петър Чернев. Димитър Маринов, който вече има две победи като Ленард Коен и Лайза Минели, ще се посвети на образа на Том Джоунс и великия му хит „Делайла“.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай