Христо Мутафчиев разсипа Минеков! Как го оцени

Постави му оценката минус 1

Христо Мутафчиев  разсипа Минеков! Как го оцени | StandartNews.com

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев съобщи, че не познава новия културен министър. Както е известно, 31-годишният Атанас Атанасов е завършил театрално изкуство в САЩ, а досега е бил продуцент на документално кино.

 "На добър час на новото управление, няма да им е никак лесно. Очакванията са много големи, заявките са още по-големи. Хората ще гледат под лупа случващото се в правителството", каза Мутафчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той оцени с минус 1 бившият министър на културата проф. Велислав Минеков. "Бих посъветвал това младо момче (бел. ред. - Атанас Атанасов) да внимава с какви съветници се заобикаля.

Пълно е с политически хамелеони и пиявици, които се лепват за всеки нов управляващ, започват да дават съвети, объркват самия човек и ситуацията. Новоуправляващите имат голям проблем - не контактуват с браншовете и с отделните сектори. Няма диалог с хората долу", подчерта Мутафчиев. 

"Кирил Петков вчера заяви, че културата ще бъде приоритет. Аз Кирил Петков не съм го виждал в театър. Ще настояваме да се запази баланса в сферата на изкуствата по отношение на държавни структури и независим сектор.

Ако са решили да правят реформи, тези промени не могат да се случат без съгласието на синдикалните и творческите организации. Да не се опитват да ги прескачат, защото ще берат много ядове", каза още председателят на Съюза на артистите.

"Публиката не влиза спокойно в залите. Настояваме за увеличаване на субсидиите. В близките 1-2 години няма как публиката да се върне рязко, което да захрани бюджетите на театрите. Държавата трябва да се погрижи с компенсации", убеден е Мутафчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай