Изхвърлиха Драго Чая от ново предаване на БНТ

Мира Добрева ще води новото предаване на националната телевизия "Питай БНТ"

Изхвърлиха Драго Чая от ново предаване на БНТ | StandartNews.com

Мира Добрева ще води новото предаване на националната телевизия "Питай БНТ" от 11 май.

Досегашните водещи - Драгомир Драганов и Нора Шопова - са били извадени от стартиралото съвсем наскоро предаване поради скучното водене, липсата на компетентност при интервюиране на политици, икономисти и други експерти, твърдят хора от кухнята на БНТ. Много били и сигналите до ръководството на държавната телевизия, че двамата "не стават" за такова политико-икономическо шоу.

От БНТ съобщиха, че двамата се връщат към основните си ангажименти в телевизията – Драгомир Драганов ще продължи рубриката „БНТ на 60“, както и предаването „Клуб История БГ“, а Нора Шопова към екипа на спортните новини и програми.

В емоционално обръщение в социалните медии Мира Добрева анонсира началото на новия си проект.

"Започнахме заедно преди 9 години и бяхте първите, които повярвахте в мисията, че първа може да бъде добрата новина... Ще се посветя на новото предизвикателство, но ще продължа да правя това, без което не мога - да бъда сред вас - в най-малките градчета, села и махали, да си споделяме, да ми разказвате легенди, да снимаме древни ритуали, да ми показвате нравите, традициите и обичаите на загадъчните общности. Благодаря Ви за безпрецедентната подкрепа през годините", сподели новата водеща на предаването.

„Питай БНТ“ стартира като отговор на многобройните въпроси, свързани с пандемията и въведените мерки, но бързо се превърна в платформа за съвети, споделяне и връзка със зрителите. Предаването ще продължи и след края на извънредното положение и ще дава отговор и решения на отделни и важни за гражданите проблеми.

Специален акцент имат и регионалните въпроси от по-малките населени места, които се задават чрез центровете на телевизията в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай