И Шакира продаде цялото си творчество

Популярната певица се е отказала от всичките си 145 песни

И Шакира продаде цялото си творчество | StandartNews.com

Шакира стана поредният артист, който продаде правата върху каталога си, съобщи Ройтерс. Кралицата на латино музиката е продала правата върху всичките си 145 песни на лондонската инвестиционна компания "Хипносис сонгс фънд", съобщиха от фирмата.

Носителката на три награди "Грами", известна с хитовете си "Hips Don't Lie", "Whenever, Wherever", "Underneath Your Clothes" и песента за световното първенство по футбол от 2010-а "Waka Waka (This Time For Africa)", има над 80 милиона продадени записи и множество абонати в стрийминг платформите Спотифай и Ютюб.

Пандемията лиши изпълнителите от постъпления от концерти и все повече музиканти търсят приходи от продажби на каталозите си.
Миналия месец Боб Дилън продаде правата върху песните си, последваха го Нийл Йънг и други изпълнители.

"От осемгодишна, дълго преди да започна да пея, пишех, за да осмислям света", каза в изявление Шакира. "Всяка моя песен е отражение на човека, който съм била в момента на създаването й, но веднъж излязла, песента принадлежи не само на мен, но и на всички, които я харесват. Зная, че "Хипносис" ще са чудесен дом за моя каталог", каза още певицата, предаде БТА.

Специализираната инвестиционна компания не разкри финансови подробности по договора. Компанията изкупи правата върху песните на Нийл Йънг, на китариста на "Флийтууд Мак" Линдзи Бъкингам и на продуцента Джими Йовин. Боб Дилън продаде правата на песните си на "Юнивърсъл мюзик груп" през декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай